Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackEpke Zonderland vol lof over sportdiëtist

Epke Zonderland vol lof over sportdiëtist

Woensdag 3 februari 2021Afbeelding Epke Zonderland vol lof over sportdiëtist

In het nieuwe nummer van het NTVD laat de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland van zich horen in de rubriek ‘Netwerken’. We geven jullie hier vast een voorproefje met een enthousiast pleidooi van onze nationale TurnTrots: Epke Zonderland.

“Voor iedereen is goede voeding van belang voor de gezondheid en welbevinden. Zeker voor een topsporter is er een grote rol voor voeding weggelegd. Het mag duidelijk zijn dat een goede gezondheid en welbevinden voorwaarden zijn om goed te kunnen presteren. Maar daarnaast heeft voeding ook direct invloed op de sportprestaties. Als er niet voldoende brandstof beschikbaar is voor de spieren dan is dit direct merkbaar. En bij een gebrek aan proteïnen zal het herstel niet optimaal zijn, wat een negatieve impact heeft op de volgende training.

Het NTVD op je mat

Het eerste NTVD van dit jaar ligt rond 12 februari op jouw mat.

Ben je nog geen lid?
Check dan de mogelijke abonnementen.

Abonneren

Wat voor jou het beste is

Maar niet alleen of je voldoende voeding binnen krijgt van de juiste kwaliteit is van belang, ook het tijdstip waarop is cruciaal. Daarnaast reageert iedereen anders op voeding en zal je erachter moeten zien te komen wat voor jou het beste is. Als topsporter wil je natuurlijk het beste op het gebied van voeding, maar het is zeker niet makkelijk om erachter te komen wat dat precies inhoudt.

‘Veel beter inzicht door sportdiëtist’

Goede stappen in herstel

Voor mij heeft de samenwerking met de sportdiëtist ervoor gezorgd dat ik een veel beter inzicht heb gekregen in hoe voeding mijn sportprestaties op een positieve manier kan beïnvloeden. Met name op het gebied van herstel heb ik destijds goede stappen kunnen maken. Ik kan dan ook elke sporter aanbevelen om samen met een sportdiëtist erachter te komen hoe voeding je prestaties nog meer kan verbeteren.”

– Epke Zonderland

Auteurs

Afbeelding voor Epke Zonderland

Epke Zonderland

Volledige biografie