Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-black“Diëtist op Covid-afdeling in ziekenhuis van meerwaarde”
Saamhorige werksfeer in Covid-tijd

“Diëtist op Covid-afdeling in ziekenhuis van meerwaarde”

Vrijdag 3 december 2021Afbeelding “Diëtist op Covid-afdeling in ziekenhuis van meerwaarde”

De fysieke aanwezigheid van de diëtist op de Covid-afdeling heeft een duidelijke meerwaarde voor de patiënten. Dat zegt Mireille Appels die werkzaam is op de afdeling diëtetiek van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem.

“Dat komt echt omdat je erheen gaat, je merkt dat het patiënten goed doet.” Ze zegt dit in een interview met het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek van de NVD. Hierin gaat zij en collega Baukje de Boer, diëtisten van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, in gesprek over het reilen en zeilen van de diëtetiekafdeling in Covid-tijd.

Kleinere afstand helpt


“In het begin van de coronacrisis deden we veel meer op afstand, we belden dan bijvoorbeeld naar de patiënten die in bed lagen”, vertelt Mireille. “Een collega van ons heeft tijdens de eerste golf geholpen met diensten van de voedingsassistenten en dus ook eten en drinken rondgebracht. Door deze ervaring merkten we dat het toch echt van belang is dat je deze patiëntencategorie als diëtist ook bezoekt. Je voert toch een ander gesprek dan door de telefoon en daarbij kan je ook zien hoe het écht met de patiënt gaat. Je geeft patiënten persoonlijk advies. Doordat je fysiek op de afdeling aanwezig bent kun je ook makkelijker overleggen met andere disciplines.”