Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackGrote veranderingen in de regio

Grote veranderingen in de regio

Vrijdag 12 november 2021Afbeelding Grote veranderingen in de regio

Op de regiomiddag van 10 november 2021 zijn de regiobesturen van de NVD en de Commissie Eerste Lijn van de NVD geïnformeerd over de grote veranderingen die diëtisten te wachten staan als gevolg van regionalisatie van de zorg en nieuwe bewegingen zoals Passende Zorg. De conclusie van de middag: heroriëntatie op de bestaande rol en taken van de regiobesturen.

Marjolein Geurts van BeBright heeft de vorderingen binnen het project Organisatiegraad gepresenteerd, hoe de dialoogsessies van de 4 pilots zijn verlopen en welke gegevens er al opgehaald zijn. https://bebright.eu/regionaal-samenwerken-in-de-paramedische-zorg/ BeBright heeft ook een digitaal platform ontwikkeld waarop de deelnemers elkaar kunnen vinden en waarop bijvoorbeeld een toolbox ‘hoe samenwerken’ staat dat nu wordt aangevuld. Wanneer de pilots afgerond zijn zal er een plan van aanpak komen voor alle andere regio’s.

Rol van de regiobesturen

Tijdens en na de presentaties zijn de leden van de regiobesturen en de CEL met elkaar in gesprek gegaan over hun huidige takenpakket en de ervaringen die men tot nu toe heeft en hoe zij de verbinding tussen de NVD en de leden kunnen realiseren. Ook de vraag óf de regiobesturen nog een rol hebben in de toekomst is besproken.

Het is duidelijk geworden dat al die komende veranderingen, waar we op anticiperen met de nieuwe NVD Visie De diëtist in 2030, vooral ook decentraal moeten worden georganiseerd en uitgevoerd.
Hierbij zouden de regiobesturen van de NVD een belangrijke rol kunnen gaan spelen.

De breed gedragen conclusie na afloop van deze middag was dat de ontwikkelingen vragen om een heroriëntatie op de bestaande rol en taken van de regiobesturen. Daar gaan we mee aan de slag!