Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackSmaak Kompas en Smaakposter

Smaak Kompas en Smaakposter

Vrijdag 9 oktober 2020Afbeelding Smaak Kompas en Smaakposter

Ongeveer 55 tot 75% van mensen met kanker krijgt te maken met verandering of verlies van smaak. Dit maakt het lastig om goed te blijven eten. Daarom hebben het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en oncologiediëtist Kelly Silverio Alonso-Duin van Amsterdam UMC het Smaak Kompas en een poster ontwikkeld voor in de spreekkamer.

Smaak is kwaliteit van leven

Zie ook. In het laatste NTVD vertelde Kelly Silverio Alonso-Duin al over haar specialisatie smaak.  Een citaat: “Je kunt het verschil maken; met eenvoudige middelen. Mensen zijn vaak radeloos. De adviezen zijn doorgaans te algemeen en niet gericht op hun situatie. Daardoor verliezen ze de moed. Door na te vragen wat de problemen zijn, en wanneer ze precies optreden, kun je als diëtist een groot verschil maken. Dat is waardevol, voor jezelf en voor de patiënt. Want smaak beïnvloedt kwaliteit van leven, voor, tijdens en na een behandeling en zelfs in de palliatieve fase, wanneer de prioriteit juist daar zou moeten liggen.”

Smaak Kompas en poster

Het Smaak Kompas is ontwikkeld om mensen met een veranderde smaak te helpen thuis aan de slag te gaan met smaaksturing. Het Smaak Kompas geeft bij de verschillende smaakveranderingen een beperkt aantal praktische adviezen om een bepaalde smaakvoorkeur in de maaltijden te versterken.

Met de Smaak poster kan eenvoudig uitleg worden gegeven over de verschillende soorten smaakveranderingen die bij kanker kunnen optreden en kunnen voorbeelden van eenvoudige adviezen worden gegeven. Geschikt voor in de praktijkruimte of wachtkamer.

Smaakverandering bij kanker

Recepten bij smaakverandering

Bekijk de recepten

Bestel de poster en het Smaak Kompas

Bestel