Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackRegionalisatie, waar staan we?

Regionalisatie, waar staan we?

Vrijdag 17 december 2021Afbeelding Regionalisatie, waar staan we?

Bestaande eerstelijns netwerken worden benaderd door ROSsen. Dit vloeit voort uit de bestuurlijke afspraken waar de ROSsen een rol hebben toebedeeld gekregen om een toolkit samen te stellen voor regiosamenwerking. Ondertussen zijn veel diëtisten bezig om monodisciplinaire samenwerkingsverbanden op te richten en dat is ook een juiste stap in de volgorde van de netwerkvorming die er aan komt. Samenwerking binnen de eerste lijn, maar vooral ook met de instellingen geven een sterke basis voor wat op ons afkomt.

Als je gaat samenwerken dan komt ook vaak de vraag; voor welke rechtsvorm kiezen we of blijven we voorlopig een netwerk organisatie? Om dat te bepalen gaat het er om dat je eerst het doel van de samenwerking goed scherp krijgt en op welke manier je dat idealiter, passend bij de situatie, invulling geeft. Op de vraag: moeten we als netwerken naar de notaris, kunnen we alleen maar antwoorden dat dit een eindstap is in een langer proces.

Als NVD gaan we in 2022 kijken hoe we regio ondersteuning gaan vormgeven. Dat moet concreet en tastbaar zijn, want dat is waar behoefte aan is. Ook moet het complementair zijn aan wat ROSsen bieden via de toolkit die gemaakt wordt.