Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackVan 6 t/m 10 november is de Week tegen Ondervoeding

Van 6 t/m 10 november is de Week tegen Ondervoeding

Maandag 6 november 2023Afbeelding Van 6 t/m 10 november is de Week tegen Ondervoeding

Het is de Week tegen Ondervoeding. Tijdens deze week stimuleert het Kenniscentrum Ondervoeding zoveel mogelijk zorgprofessionals om actie te ondernemen. Op de site van het kenniscentrum vind je materialen. Doel van deze campagne is om samen de bewustwording op ondervoeding te vergroten en de signalering, screening en behandeling van ondervoeding te verbeteren.

NVD-campagne in de Week tegen Ondervoeding

Als NVD zullen we ook campagne voeren. We hebben een pamflet opgesteld om de urgentie te duiden en vijf actiepunten ontwikkeld. Het pamflet delen we samen met de animaties via onze social media. Naast deze ‘actiematige’ posts zullen we ook kennistips delen. De hoogleraren Marian de van der Schueren en Harriët Jager-Wittenaar, die aan de NVD verbonden zijn, geven dagelijks een leestip. Welke (wetenschappelijke) literatuur over ondervoeding verdient extra aandacht? 

Help je mee?

Om zoveel mogelijk mensen via Facebook & LinkedIn te bereiken met onze campagne over ondervoeding, willen we je vragen onze berichten van 6 t/m 10 november te delen en/of te liken.