Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackRegionalisatie treft ook jou!

Regionalisatie treft ook jou!

Vrijdag 17 juni 2022Afbeelding Regionalisatie treft ook jou!

Het zorglandschap verandert continu. In toenemende mate wordt door regionale overleggen (zgn. ‘regiotafels’) bepaald hoe het zorgaanbod in de regio er uit komt te zien, hoe deze zorg georganiseerd wordt en hoe deze zorg bekostigd gaat worden. Het is belangrijk dat je als diëtist ook aan tafel komt. Maar hoe doe je dat en hoe helpt de NVD jou daarmee?

De NVD is op meerdere onderwerpen betrokken en helpt jou door:

 • Het ontwikkelen van een ondersteuningspakket voor diëtistgroepen m.b.t. multidisciplinair samenwerken.
 • De ontwikkelingen nauw te volgen in o.a. noord Nederland op gebied van organisatie van multidisciplinair samenwerken en de belangen van de diëtist. Een casus waarvan we hopen veel te leren en t.z.t. informatie te kunnen delen.
 • We zitten aan tafel bij het ministerie van VWS en praten mee over de inhoud van het nieuwe Integraal Zorg Akkoord 2023; de organisatie van Zorg in de regio is daarin opgenomen.

Laatste 3 regio’s

Deze week is de keuze gemaakt voor de laatste drie regio’s die na de zomer gaan deelnemen. Bepalend voor de keuze is de ambitie van paramedici in die regio, geografische spreiding, spreiding onder preferente zorgverzekeraars en de mogelijkheid tot aansluiten bij huisartsen.

Dit zijn de nieuwe regio’s:

 • Regio Gouda e.o.
 • Regio Lelystad e.o.
 • Regio Gelderse Vallei en Betuwe

Paramedici in deze regio’s ontvangen binnenkort een bericht met meer informatie.

Ook voor samenwerkingsverbanden die niet binnen de bovenstaande of eerder aangesloten regio’s vallen, biedt het programma hulp en ondersteuning:

 • Het community platform ‘Samen sterk in de regio’ met toolbox
  Een platform voor alle paramedici en dé plek om informatie te vinden en delen. De toolbox bestaat uit nuttige hulpmiddelen voor de volgende stap van jouw samenwerkingsverband.
 • Trainingen voor bestuursleden
  Na de zomer organiseren we diverse trainingen voor besturen van samenwerkingsverbanden. Denk daarbij aan bestuurlijke vaardigheden, samenwerken, communicatie en financieel management. De trainingen zijn gratis. Meer informatie over de datums en trainingen staat binnenkort op het platform.
 • Breekijzer: eerste hulp bij samenwerken
  Heb je (even) begeleiding nodig van een expert? Bij die onderhandeling, dat bezoek aan de notaris, het opzetten van de website, vlottrekken van een niet-lopende samenwerking of  gezamenlijk bepalen van een doel of ambitie? Dan kun je via het programma een expert in te huren voor een korte interventie.
 • Regionale OndersteuningsStructuur (ROS)
  Het programma brengt je graag in contact met de ROS in jouw regio.

Wil je meer weten? Bekijk alle informatie op het platform.  Ben je nog geen lid van het platform? Meld je dan aan!

Binnenkort zullen we onder onze leden een poll houden. Hou je mail in de gaten!