Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackVoorlichting bij AH

Voorlichting bij AH

Woensdag 4 maart 2020Afbeelding Voorlichting bij AH

Ellen Steinmeijer is diëtist & leefstijlcoach en mede-directeur van het ABCdiëtistennetwerk. Sinds dit jaar geeft ze elk kwartaal klanten van de plaatselijke Albert Heijn (AH) voorlichting over gezonde voeding.
AH vindt lekker en gezond eten belangrijk en wil haar klanten graag helpen bij een gezondere keuze en voorzien van goede informatie, Steinmeijer ziet het als een mooie manier om de diëtist in het algemeen te promoten, en haar eigen praktijk in Breda.

Voorlichting gezonde voeding

Young Perfect Brand&Shopper Activation zocht via sociale media een diëtist om voorlichting te geven in de plaatselijke Albert Heijn. Na telefonisch contact, volgde een face-to-face gesprek, en twee weken later een lunchafspraak met AH. “We hadden een goede klik, en ik heb veel ideeën kunnen aandragen.” Albert Heijn wil diëtisten op de winkelvloer voorlichting laten geven over gezonde voeding, volgens de Schijf van Vijf. “Hiervoor is een interactieve tafel ontwikkeld om het levendig te maken. Via een beamer worden gezonde maaltijden  geprojecteerd. Op die manier kun je het gesprek aangaan. Verder ben je als diëtist volledig vrij om er jouw eigen insteek aan te geven. Ik zet vaak wat ontbijtproducten uit de winkel op de tafel, om de etiketten te kunnen laten zien en daarover in gesprek te gaan. De recepten van de interactieve tafel staan ook in een receptenfolder. Op de achterkant van deze folder staan de praktijkgegevens met mijn foto. In de winkel draag ik een batch, met naam en vermelding Diëtist en een schort met daarop Voedingscoach. Voor dat laatste is gekozen om het voor het winkelend publiek toegankelijker te maken. Ook wordt mijn naam en praktijk genoemd op de social media kanalen van de winkel.”

Mooie PR

Het is belangrijk om zelf op mensen af te stappen en ze aan te spreken. Je moet niet verwachten dat ze zelf allemaal naar je toekomen.“
Of het Steinmeijer extra klanten oplevert weet ze niet. Dat is ook niet haar belangrijkste motivatie. “Ik vind het erg belangrijk dat er goede adviezen worden gegeven, en dat wij dit als beroepsgroep doen. Het is mooie PR.”

Ook interesse?

Steinmeijer is actief bij de AH’s in Breda. Iedere vestiging kiest zelf om dit wel of niet aan te bieden. Inmiddels is er zoveel animo vanuit diëtisten dat er een landelijke wachtlijst is.
Mocht je ook nog interesse hebben, je kunt je aanmelden via: Cynthia@youngperfect.nl / 076-5202933