Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNVD verwelkomt Miranda Kienhuis als nieuwe collega

NVD verwelkomt Miranda Kienhuis als nieuwe collega

Maandag 18 september 2023Afbeelding NVD verwelkomt Miranda Kienhuis als nieuwe collega

Miranda Kienhuis begint per 1 oktober als belangenbehartiger Eerste Lijn en Sociaal Domein bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). We hebben haar gevraagd om zichzelf voor te stellen.

Wat voor werk heb je gedaan en doe je op dit moment?

Ik ben al heel lang diëtist en heb met heel veel plezier als diëtist in thuiszorgorganisaties gewerkt, 10 jaar als manager voeding & diëtetiek. Per 1 januari 2012 zijn wij vanuit de thuiszorg verder gegaan als zelfstandige praktijk: Diëtisten Groep Nederland. De locaties zijn geconcentreerd in het oosten van het land. Ieder heeft in deze praktijk haar eigen kwaliteiten, aandachtsgebieden en verbetermogelijkheden. De praktijk is een ISO-gecertificeerde instelling. Daar hecht ik waarde aan, niet aan het stempeltje maar aan de werkwijze. Verbeteren door fouten te mogen maken. Weten wat de cliënt nodig heeft en wil. Iets toevoegen voor de cliënt. In deze jaren heb ik veel veranderingen in de zorg gezien, aan projecten deelgenomen, samengewerkt met heel veel zorgverleners en zorg- en welzijnsorganisaties. Vanuit de praktijk zijn ook diëtisten gedetacheerd, kort- of langdurig naar ziekenhuis, woonzorg en radiotherapie. Ik heb in die jaren veel geleerd over financiën, ICT, strategie, processen en belangen. Samen met mijn team hecht ik waarde aan onderzoek. Doen wij het goede en wat levert dat dan op?

Het laatste jaar heb ik veel tijd besteed aan het samenwerken in diverse regio’s met diëtisten én andere paramedici. Hoe komen wij aan de tafels die belangrijk zijn voor ons? Waar kunnen wij (aantoonbare) waarde toevoegen?

Ik heb deze jaren met veel plezier en voldoening gewerkt.

Wat drijft jou om aan de slag te gaan als belangenbehartiger bij de NVD?

De noodzaak om juist nu, nu er zo veel kansen zijn, het beroep goed te vertegenwoordigen en onder de aandacht te brengen bij stakeholders en mensen.

Ik was betrokken bij de Visie op de Diëtetiek en de Diëtist in 2030. Daar werd ik enthousiast van! Dat is wat wij doen en graag willen doen. Dit is waar ik mij als diëtist goed bij voel. Een duidelijke stip op de horizon in plaats van lullen maar niet….. En aan het proces om te komen tot de diëtist zoals beschreven in 2030, wil ik graag meewerken.

Wat wil je graag bereiken?

Een goede positie voor de diëtist in de eerste lijn. Daar waar de diëtist het verschil kan maken, moet zij ook bekend zijn. Andere zorgverleners moeten weten wat een diëtist kan, wanneer en hoe je een diëtist bij het behandelproces kunt betrekken en dat met goede voorwaarden (tijd, geld en middelen). Werkend op basis van richtlijnen en wetenschappelijke onderbouwing. Een diëtist waar de cliënt/patiënt iets aan heeft, graag naartoe gaat en samen met hem/haar kijkt wat haalbaar is. En een cliënt die beter wordt dan voordat hij/zij naar de diëtist ging.

Een diëtist, paramedisch, die trots is op haar vak. Ik weet het namelijk zeker, wij hebben een machtig mooi vak!

Wil je nog wat persoonlijks over jezelf vertellen?

Ik ben Miranda Kienhuis, heb 3 prachtige volwassenen kinderen die altijd op nummer 1 staan, zo ook nu. Daarnaast ben ik graag buiten, in mijn eigen tuin, het bos en de weilanden of op het strand. Leer graag iets nieuws, wil iets zien. Ik ben nuchter, direct, maar altijd met de goede bedoeling. Ik eet vlees en houd van chocola.