Ga door naar hoofdcontent
Slider afbeelding
Slider afbeelding

De kracht van het delen; kennis spreekt

Altijd op de hoogte

Volg de ontwikkelingen op het gebied van diëtetiek, voeding en zorg. Bekijk het laatste nieuws, lees de artikelen uit het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek of verbreed je horizon via een van de andere NVD-media.

Onlangs verschenen

NTVD/2024/2

Bekijk magazine NTVD/2024/2
Afbeelding voor NTVD/2024/2
Afbeelding loopbaan

Abonneren op NTVD

Ben je geen lid van de NVD maar wil je toch toegang tot ons kenniscentrum of het tijdschrift ontvangen? Bekijk dan onze abonnementssoorten.

Dossiers

Binnen de diëtetiek spelen belangrijke onderwerpen. De belangrijkste zaken hebben we voor je gebundeld in een dossier. Hier vind je per onderwerp alle informatie die op de website beschikbaar is.

Behandelrichtijnen

Diëtisten gebruiken veel verschillende kwaliteitsstandaarden. Deze standaarden beschrijven per aandoening de optimale zorg voor de patiënt. Ze zijn gebaseerd op kennis, expertise en ervaringen uit de praktijk en op resultaten van onderzoek.

Blogs

Op welk moment kun je als (para)medicus het beste een diëtist inzetten bij een behandeling? De juiste voedingszorg op de juiste plek, samen met de diëtist. Vind het antwoord in de Artsenwijzer.

Afbeelding voor

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten ondersteunt en faciliteert netwerken van gespecialiseerde diëtisten. De kennisnetwerken & expertgroepen dragen bij aan kennisvergaring en
-overdracht.

Afbeelding voor
Afbeelding voor

Binnen de NVD Academy zorgt de Nederlandse Vereniging van Diëtisten voor cursusmateriaal om vakkennis up-to-date te houden. Kennis opdoen via artikelen, bijeenkomsten of webinars van de Academy levert punten op voor het kwaliteitsregister.

Afbeelding voor

Practice en evidence based handelen in de voedingszorg. Diëtisten maken daarvoor gebruik van richtlijnen in verschillende zorgdomeinen. Bekijk in het overzicht welke richtlijnen en zorgpaden toepasbaar zijn.

Wij zijn er voor jou

NVD organiseert het hele jaar door verschillende ledenbijeenkomsten met als doel je stem als lid te laten horen, op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen je vakgebied en natuurlijk je collega’s ontmoeten.

 

Afbeelding College,Communication,Education,Planning,Studying,Concept

Leven lang leren

Stilstand is achteruitgang. Verbreed je horizon via de NVD Academy. Bekijk het aanbod van artikelen waarmee kwaliteitspunten te halen zijn. Of neem deel aan een van de cursussen of webinars, ook van andere aanbieders.

Call to action afbeelding

Word lid van NVD

Ben je nog geen NVD-lid? Sluit je aan en maak gebruik van de voordelen die het lidmaatschap je biedt. Krijg onbeperkt toegang tot onze informatiebronnen waaronder het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek, dat ook nog zes keer per jaar op je mat valt.

Kom in contact met een van je 3000 aangesloten collega’s en werk mee aan een sterkere Nederlandse Vereniging van Diëtisten.
Call to action afbeelding