Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackBernadette Deenen en Brigitte Wieman treden toe tot Registratie- en Accreditatiecommissie
Kwaliteitsregister Paramedici

Bernadette Deenen en Brigitte Wieman treden toe tot Registratie- en Accreditatiecommissie

Dinsdag 6 juni 2023Afbeelding Bernadette Deenen en Brigitte Wieman treden toe tot Registratie- en Accreditatiecommissie

In april zijn Bernadette Deenen en Brigitte Wieman, respectievelijk toegetreden tot de Registratiecommissie en Accreditatiecommissie, beiden onderdeel van de stichting Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Beiden zijn werkzaam als eerstelijns diëtist. Daarnaast werkt Brigitte sinds december 2021, met heel veel plezier, als projectleider bij het Kenniscentrum Ondervoeding. Bernadette zit in het bestuur van het KDOO-netwerk van de NVD. Naast het werk als diëtist willen zij zich graag zinvol inzetten voor de beroepsgroep.

Wat doen de Registratie- en Accreditatiecommissie?

De Registratiecommissie en de Accreditatiecommissie bestaan uit vertegenwoordigers van negen paramedische beroepsverenigingen. Ze hebben als doel de kwaliteit van de paramedische zorg en specifiek de diëtetiek te waarborgen. Door kwalitatief goede scholingen te volgen en door de registratie in het KP, voldoet de diëtist aan de kwaliteitseisen van haar beroepsgroep.

Wat gaan Brigitte en Bernadette voor de commissies doen?

In de Accreditatiecommissie zal Brigitte zich inzetten voor kwaliteitsbewaking van deskundigheidsbevorderde activiteiten voor diëtisten en de andere paramedische beroepsverenigingen. In de Registratiecommissie zal Bernadette zich inzetten voor de kwaliteitseisen en voorwaarden op het gebied van werkervaring en deskundigheid voor registratie in het KP.

Mocht je vragen of relevante input hebben, die zij mee kunnen nemen naar de commissies, dan horen zij dat graag. Neem hiervoor contact op met bureau@nvdietist.nl