Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackTraining Ontregelaar in de Zorg
Met de training leer je de regeldruk te verminderen

Training Ontregelaar in de Zorg

Dinsdag 31 januari 2023Afbeelding Training Ontregelaar in de Zorg

Zélf leren hoe je met collega’s onnodige regels in de dagelijkse praktijk kan schrappen, vereenvoudigen of voorkomen. Dit is wat je leert in de training en e-learning Ontregelaar in de zorg.

Met de training en e-learning wil het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zorgorganisaties ondersteunen om regeldruk van binnenuit te verminderen. Zo moet er duurzame en structurele ontregelbeweging op gang komen in de zorg. Door regels te schrappen, werkprocessen te vereenvoudigen en intern het gesprek aan te gaan over de aanpak van regeldruk.

Minder administratie, meer tijd voor de cliënt

Het doel van de training is je vaardigheden te geven en methodieken aan te leren om zelf gaan de slag te gaan met het verminderen van administratieve lasten binnen je eigen zorgorganisatie. Hierdoor zijn jullie minder tijd kwijt zijn aan het invullen van formulieren, afvinken van lijstjes en andere handelingen én blijft er meer tijd over voor de patiënt/cliënt. Bovendien heb je hierdoor meer plezier in je werk.

Hoeveel tijd kost de training?

De e-learning, die onderdeel is van de training, duurt ongeveer 1 uur. De training bestaat uit 3 fysieke bijeenkomsten van 3,5 uur (inclusief lunch). Tussen de eerste en tweede bijeenkomst is er een online spreekuur van 1 uur. Tussen de trainingsdagen zit voldoende tijd (circa 6 en 8 weken) om met je kennis aan de slag te gaan.

Meer informatie en aanmelden

Op de website van De Argumentenfabriek vind je alle informatie over de training. Daar kun je de brochure downloaden en het trainingsoverzicht met alle data en locaties. Het is de bedoeling dat je eerst de e-learning volgt. Vanaf 1 maart kun je je hier aanmelden.