Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackWeek tegen ondervoeding van 7 t/m 11 november
Kenniscentrum Ondervoeding sluit aan bij de Malnutrition Awareness Week

Week tegen ondervoeding van 7 t/m 11 november

Maandag 17 oktober 2022Afbeelding Week tegen ondervoeding van 7 t/m 11 november

In de week van 7 t/m 11 november is het de Week tegen ondervoeding. Het Kenniscentrum Ondervoeding roept professionals in zorg en welzijn uit alle sectoren en risicogroepen op om die week extra aandacht te geven aan de bewustwording, signalering, screening en behandeling van ondervoeding.

“In 2022 doen we de eerste keer in Nederland mee aan de Europese Malnutrition Awareness Week. Dit initiatief zullen we de komende jaren doorzetten, zodat we met elkaar tijdig een sterke vuist kunnen maken tegen ondervoeding bij ziekte en ouder worden”, schrijft het Kenniscentrum.

Informeer en stimuleer professionals in zorg of welzijn

Stimuleer je achterban en vraag in deze Week tegen ondervoeding extra aandacht voor ondervoeding in instellingen, organisaties, bij collega-professionals in de wijk of regio.
Zo helpen we allemaal mee de bewustwording te vergroten en signalering, screening en behandeling van ondervoeding in Nederland te verbeteren.

Wat kun je zelf doen?

Er zijn veel acties mogelijk om aandacht te creëren voor ondervoeding en het belang van tijdige screening en behandeling. Je ziet vast zelf mogelijkheden om professionals om je heen te informeren en te activeren ondervoeding aan te pakken. Op de pagina Week tegen ondervoeding staan ideeën en verwijzingen naar materialen.

Aandacht op sociale media

Deel dit bericht op sociale media. Of schrijf zelf een bericht over jouw ervaringen met ondervoeding in de praktijk. Gebruik #WTO2022 of tag het Kenniscentrum Ondervoeding en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten via LinkedIn, Twitter en Facebook.

Je hebt vast zelf nog andere ideeën. Laat het weten via info@kenniscentrumondervoeding.nl, dan kan het Kenniscentrum je idee delen met anderen.

Doe je mee? Samen staan we sterk