Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackCoronasteun voor zorgmedewerkers

Coronasteun voor zorgmedewerkers

Vrijdag 22 april 2022Afbeelding Coronasteun voor zorgmedewerkers

Ben jij of ken jij een zorgmedewerker of nabestaande die als gevolg van zijn werk in de coronazorg op de IC is opgenomen of overleden? Of ben je door een COVID-besmetting (een deel van) van je salaris verloren? Dan kun je nog tot 31 december 2022 een aanvraag indienen bij Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWIC).

De afgelopen twee jaar heeft corona iedereen geraakt, maar zorgmedewerkers in het bijzonder: zij stonden en staan nog steeds vooraan, ondanks de enorme werkdruk, om patiënten en cliënten te helpen. Stichting ZWiC heeft in deze periode de financiële zorgen van 134 zorgmedewerkers en nabestaanden kunnen verminderen in de impactvolle periode na een IC-opname of overlijden.

Nu de pandemie in een andere, beter beheersbare fase terecht is gekomen, zet de Stichting een laatste offensief in om zorgmedewerkers die tot de doelgroep behoren, te bereiken.

Doel van Stichting ZWiC is zorgen dat (familie van) zorgmedewerkers die belangrijk werk doen in de frontlinie van de coronazorg en daarbij hun eigen gezondheid riskeren, een eenmalige aanvullende financiële bijdrage ontvangen als zíj worden getroffen door het coronavirus.

Ook voor diëtisten

Naast de zorgmedewerkers die in de coronazorg actief zijn aan het bed kan Stichting ZWiC, na uitbreiding van de doelgroep, er ook zijn voor (familie van) zorgmedewerkers die actief zijn in de coronazorg voor het bed, van röntgenlaboranten, diëtisten en schoonmakers in het ziekenhuis tot voedingsdeskundigen en baliemedewerkers in het verpleeghuis of de huisartsenpraktijk. Ook zij kunnen sinds januari 2021 een aanvraag indienen voor steun van Stichting ZWiC.

Je kunt tot 31 december 2022 een aanvraag indienen op de website van Stichting Zorg na Werk.