Iris van Vlaardingen
Iris van Vlaardingen is junior beleidsmedewerker binnen het KKOI-team.
Volledige biografieAfgelopen dinsdag was de NVD vertegenwoordigd bij de Haagse Innovatie Parade (HIP) – het netwerkevent van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Een middag vol inspiratie, ontmoetingen en vernieuwende ideeën. Studenten kregen de kans om hun onderzoeken en eindproducten te presenteren, én om in contact te komen met mensen uit het werkveld.
De aftrap werd verzorgd door Dr. Patricia Bulsing, die ons meenam in het proces van transitie – in het bijzonder de eiwittransitie. Ze vertelde welke methodes wel en niet werken bij deze ontwikkeling, benadrukte de invloed van voedingskeuzes op het milieu, en liet zien hoe marketing hierin een grote rol speelt. Erg interessant en het zet je echt aan het denken. Ook de keuzevrijheid van de consument kwam aan bod – een belangrijk aspect in gedragsverandering richting duurzamere voeding.
Daarna konden we deelnemen aan verschillende workshops, waarin studenten uit diverse leerjaren hun werk presenteerden. Zo werd er onderzoek gedaan naar de invloed van lichaamshouding bij het meten van BIA (bio-elektrische impedantieanalyse). Ook werd het gebruik van technologie binnen de diëtetiek onder de loep genomen – een onderwerp dat steeds relevanter wordt.
Een van de finalisten van de Food Boost Challenge was ook aanwezig en presenteerde een veelbelovend product om jongeren te helpen gezondere voedingskeuzes te maken. Mooi om te zien hoe de nieuwe generatie diëtisten en voedingskundigen zich inzet voor een gezondere toekomst!
Tijdens de marktrondes lieten eerste- en tweedejaarsstudenten zien waar zij de afgelopen periode aan hebben gewerkt binnen hun challenges. Van alles kwam voorbij – en wat deden ze dat met trots! Er werd veel gedeeld, geluisterd, uitgelegd en genetwerkt. En bovenal: geïnspireerd.
Ook waren er Netwerkhubs waar studenten op een laagdrempelige manier vragen konden stellen aan het netwerk. Zo waren onder anderen Wesley Visser (EMC), Samantha Jordaans (KIVH), Jessica Kraan (Sorgente) en Liesbeth Smit (Prima Voeding) aanwezig om hun kennis te delen – een waardevolle kans voor studenten om direct in gesprek te gaan met professionals uit het werkveld.
Tot slot willen we ook de zorg voor de bij benoemen – als symbool van bestuiving, groei en een gezonde toekomst. Net zoals bijen zorgen voor het bloeien van bloemen, zo dragen deze studenten, professionals en innovaties bij aan het bloeien van nieuwe ideeën en oplossingen in de voedingswereld.
Wij kijken terug op een geslaagde middag vol enthousiasme en innovatie – en kijken nu al uit naar de volgende editie!
Foto’s:Rick Wink