Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackCoby Wijnen overleden
Prominent diëtist en NVD-lid van verdienste

Coby Wijnen overleden

Dinsdag 30 januari 2024Afbeelding Coby Wijnen overleden

Op 25 januari is diëtist – en NVD-lid van verdienste – Coby Wijnen overleden. Zij zette zich haar hele carrière in voor een betere kwaliteit van zorg voor mensen met een spierziekte.

Coby Wijnen heeft veel voor de diëtetiek in Nederland betekend: zij bracht het belang van voeding bij spierziekten, in de volle breedte, onder de aandacht. Ze deed dit door het promoten en stimuleren van effectief wetenschappelijk onderzoek én goede voorlichting en informatie aan (en door) zorgverleners.

Op alle fronten

Zij deed dit op álle mogelijke manieren. Ze werkte een groot deel van haar carrière bij de vereniging Spierziekten Nederland, was initiatiefnemer (en jarenlang voorzitter) van netwerk Diëtisten voor Spierziekten. Ook was zij actief lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Ze schreef onder andere (mee aan) richtlijnen, leverde jarenlang referaten voor het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek (NTVD) en verzorgde daarvoor ook, met enige regelmaat, artikelen. Verder had Coby altijd een actieve inbreng bij bijeenkomsten en symposia én in bijbehorende de discussies.

Eervolle titels

Door haar intensieve bijdrage aan de diëtetiek is zij benoemd tot Lid van Verdienste van de NVD. Daarnaast droeg Coby de eervolle titel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.  

Coby zal gemist worden …
Ze werd 71 jaar.  

Zie hier een korte bijdrage van Coby aan het NTVD.