Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackKeurmerk van diëtist voor horeca-ondernemer

Keurmerk van diëtist voor horeca-ondernemer

Donderdag 20 augustus 2020Afbeelding Keurmerk van diëtist voor horeca-ondernemer

Kathleen Paal is diëtist & leefstijlcoach bij MoveDis voedings- & bewegingspraktijk in Rotterdam. Op 17 augustus rijkte zij het eerste MoveDis-certificaat uit aan horeca-ondernemer Simitçi Dünyasi die gezonde maaltijden aanbiedt.
Ook ontving hij een raamsticker van het MoveDis-Keurmerk.

Kathleen wil met dit initiatief het aanbod van maaltijden in Rotterdam-Zuid verbeteren. ‘Want naast fastfood moet er ook aanbod zijn van gezondere maaltijden, zodat klanten ook echt een keuze hebben.’

Behoeftenonderzoek

Om dit mogelijk te maken hielpen vorig jaar de stagiaires Meryem Hancer en Banu Kalkan van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool mee. Ze deden een behoeftenonderzoek onder horeca-ondernemers in de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het MoveDis Keurmerk zijn kort samengevat dat de eetgelegenheid een aantal maaltijden aanbiedt die voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding. Daarnaast dient de ondernemer door te verwijzen en samen te werken met MoveDis als het menu geschikt gemaakt moet worden voor consumenten met een allergie. In de praktijk worden een aantal maaltijden aangepast wat betreft hoeveelheid zout, groente, vet, suiker, vezel, duurzaamheid etc. De horeca-ondernemer maakt hiervoor positieve reclame in de vestiging en op de website.
Binnenkort bezoekt Kathleen twee andere ondernemers om ze te helpen in aanmerking te komen voor het MoveDis-keurmerk.