Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDiëtist + mondhygiënist gezocht voor nieuw project

Diëtist + mondhygiënist gezocht voor nieuw project

Vrijdag 21 januari 2022Afbeelding Diëtist + mondhygiënist gezocht voor nieuw project

Wil jij, als diëtist, samenwerken met een mondhygiënist? Wil jij zorg rond voeding en mondgezondheid in je wijk verbeteren? Geef je dan op voor een nieuw project!

Afgelopen 2,5 jaar hebben de HAN en de Hogeschool Utrecht samengewerkt in het project Eten met lange tanden. Hierin is onder andere opgehaald of, hoe en waarom (wel of niet) diëtisten en mondhygiënisten samenwerken in de eerstelijn. De resultaten laten zien dat samenwerking nog niet veel gebeurt. Redenen zijn onder andere dat diëtisten en mondhygiënisten onvoldoende op de hoogte zijn van elkaars kennis en expertise en dat zij elkaar onvoldoende weten te vinden. Er wordt ook geconcludeerd dat samenwerking wenselijk zou zijn, maar dat het lastig is om die samenwerking vorm te geven.

De HAN en de Hogeschool Utrecht willen diëtisten en mondhygiënisten, als koppel, ondersteunen om een samenwerking op te zetten. In het project loop je met elkaar mee, om zo een beeld te krijgen van wat de ander doet. Vervolgens wordt aan de koppels gevraagd om in hun regio/wijk relevante gezondheidsvraagstukken te identificeren waarin samenwerking zinvol geacht wordt en ook welke andere partijen/ professionals daarvoor nodig zijn. Dit traject wordt gefaciliteerd en deels vergoed uit projectgelden.

Wil je meedoen?

Wil je meedoen?

  • Ga dan op zoek naar een mondhygiënist met wie je zou willen samenwerken
  • Voor deelname is het nodig dat je ZZPer of MKBer bent. Ook is het nodig dat je deel uitmaakt van een (formeel of informeel) samenwerkingsverband, zodat uitkomsten en ervaringen makkelijk gedeeld kunnen worden met andere collega’s.
  • Meld je aan, als koppel (!), door een mail te sturen naar: e.naumann@han.nl
  • Wij zijn op zoek naar 10 koppels, op volgorde van aanmelding.
  • Doe dit voor 16 februari

Wil je meer weten? Mail dan naar e.naumann@han.nl