Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackPREM 2023: door een aantal zorgverzekeraars verplicht

PREM 2023: door een aantal zorgverzekeraars verplicht

Maandag 23 mei 2022Afbeelding PREM 2023: door een aantal zorgverzekeraars verplicht

Een aantal zorgverzekeraars verplicht om per 2023 de PREM actief uit te voeren. In de praktijk betekent dit dat je voor al je patiënten de PREM gaat uitvoeren als je gecontracteerd werkt. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of het door een meetbureau te laten doen.

Als je het zelf doet: je stuurt na afronding van je behandeling de vragenlijst uit, zorgt ervoor dat deze terugkomt en houdt de opmerkingen en verbeterpunten bij.

Je kunt het ook laten doen door een meetbureau. Dit kost geld (maar bespaart wel tijd) en je krijgt mooie rapportages terug. Er zijn verschillende meetbureaus. De NVD is met ze in gesprek, we  proberen om voor jou een mooi overzicht en ledenaanbod te maken.

Minimaal aantal deelnemers

Binnen het Paramedisch Platform Nederland (PPN) is een PREM-werkgroep en die heeft geluiden opgevangen dat er partijen zijn die zich inspannen voor een minimale N bij de uitzet van de PREM. Dit betekent dat je op jaarbasis de PREM bij minimaal N personen uitgezet zou moeten hebben. We zitten daar natuurlijk bovenop om ervoor te zorgen dat dit geen lastenverzwaring gaat worden voor de praktijkhouders en we pleiten voor vergoeding van de kosten.