Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackWil je bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het handelen binnen de diëtistenpraktijk?

Wil je bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het handelen binnen de diëtistenpraktijk?

Dinsdag 26 juli 2022Afbeelding Wil je bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het handelen binnen de diëtistenpraktijk?

Hannah Kimmel is bij de NVD gestart met het onderzoek naar kwaliteitsindicatoren Diabetes Mellitus 2 in de diëtistenpraktijk. 

Voor het onderzoek is zij op zoek naar tien eerstelijnsdiëtisten en vijf tweedelijnsdiëtisten voor deelname aan een focusgroep. Om hieraan deel te nemen zie je tenminste twee patiënten met Diabetes Mellitus Type 2 per week, werk je mee aan de ontwikkeling en selectie van indicatoren en neem je deel aan de testfase van vier maanden waarbij de bruikbaarheid en haalbaarheid van deze indicatoren in de praktijk getest zullen worden.

Het doel van dit onderzoek is om met een bruikbare set van 3 tot 5 kwaliteitsindicatoren te komen. Deze kwaliteitsindicatoren geven inzicht in de geleverde zorg en zijn aanknopingspunten voor verbetering in de diëtistenpraktijk. Voor de deelname van het onderzoek zal gestart worden met een focusgroep, waarbij de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren in de diëtistenpraktijk centraal staat. 

Vervolgens zal voor de definitieve selectie van indicatoren voor de testfase een vragenlijst ingevuld worden. De testfase zal 4 maanden duren en is gepland tussen november 2022 en februari 2023. In deze testfase zal worden bekeken of de kwaliteitsindicatoren in de praktijk meetbaar en bruikbaar zijn. Op basis van jullie ervaringen zal vervolgens gekeken worden welke set van indicatoren definitief gebruikt kan worden voor implementatie in de praktijk. 

Voor de deelname aan dit onderzoek lever je naast input voor de ontwikkeling en selectie van kwaliteitsindicatoren ook vragenlijsten in over de patiënten met Diabetes Mellitus Type 2 die je wekelijks ziet. Voor de deelname aan het onderzoek en het aanleveren van patiëntendata gedurende de looptijd van het onderzoek krijg je 10 accreditatiepunten. Daarnaast krijg je ook een vergoeding voor je deelname aan dit onderzoek. 

Wil je meedoen aan dit onderzoek of heb je vragen? Neem dan contact op met mij via de mail: hkimmel@nvdietist.nl

Ik kijk uit naar een waardevolle samenwerking waarbij we samen indicatoren zullen ontwikkelen en testen om zo de kwaliteit binnen de diëtistenpraktijk te verbeteren!

Afbeelding voor Hannah Kimmel

Hannah Kimmel

Volledige biografie