Jaarverantwoording voor diëtisten op pauze gezet
Dinsdag 21 mei 2024Er blijkt onduidelijkheid te zijn over de jaarverantwoording. We zetten het hierbij nog eens op een rijtje. Hieronder lees je of je met jouw praktijk wel of geen jaarverantwoording hoeft in te dienen.
Voor wie is de jaarverantwoording nu niet verplicht?
Dit geldt voor diëtistenpraktijken die voor 1 januari 2022 al zorg verleenden en voor wie de openbare jaarverantwoording nieuw is. Zij hoeven geen openbare verantwoording af te leggen over de boekjaren 2022 en 2023. Er zijn organisaties die de jaarverantwoording hebben gepubliceerd terwijl zij daar op grond van de pauzeknop niet toe verplicht waren. Deze jaarverantwoordingen zijn alsnog verwijderd.
Laat wel weten dat je onder de pauze valt
Als je onder deze pauzeknop valt, moet je dit wel zo snel mogelijk laten weten aan het CIBG. Gebruik hiervoor het contactformulier en kies bij onderwerp de optie ‘Anders’. Vul vervolgens in dat je onder de pauze valt.
Voor wie is de jaarverantwoording wel verplicht?
Ben je in 2022 gestart of heb je je Kamer van Koophandel-nummer gewijzigd, dan ben je wel verplicht de jaarlijkverantwoording voor 1 juni 2024 openbaar te maken. Dit geldt ook voor herintreders die na 1 januari 2022 bij het CIBG hebben gemeld opnieuw zorg te gaan verlenen. Ook als je in het jaar 2021 beschikte over een WTZi-toelating, ben je verplicht een jaarverantwoording in te dienen over het verslagjaar 2021.
Hoe dien je de jaarverantwoording in?
Je maakt voor 1 juni, dus uiterlijk 31 mei 2024, jouw jaarverantwoording openbaar over boekjaar 2023. Dit doe je via het aanleverportaal DigiMV. Bij het invullen van DigiMV maak je gebruik van eHerkenning 2+. Dit is nodig om het gewenste betrouwbaarheidsniveau te waarborgen. Heb je nog geen eHerkenning? Op de website eHerkenning vind je alle benodigde informatie. Houd er rekening mee dat het enkele dagen duurt voordat de eHerkenning is geregeld.
Meer weten?
Meer informatie vind je op de website Jaarverantwoording in de zorg.