Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackWelkom José!

Welkom José!

Dinsdag 31 augustus 2021Afbeelding Welkom José!

Per 1 augustus is ons KKO-team (Kennis, Kwaliteit en Onderzoek) uitgebreid met de komst van José Tiebie die het team 2 dagen per week komt versterken. José is als oud-voorzitter van de NVD natuurlijk een bekend gezicht binnen de diëtetiek en we zijn dan ook erg blij dat ze haar kennis en ervaring bij de NVD gaat inzetten. Ze zal zich vooral gaan richten op de verwerking van digitale gegevens en het verminderen van administratieve lasten.

Wat ga je precies doen?

Ik ga mij bezig houden met digitalisering; de patiëntenregistratie in de eerste lijn voorzien van codering uit de classificatie en codelijsten zodat we als diëtisten meer meetbare resultaten kunnen genereren. Daarnaast zal ik de richtlijn verslaglegging herschrijven (o.a. de POR) naar een meer overzichtelijk concept wat minder tijdrovend gaat worden.

Ik ga adviseren en samenwerken met de softwareleveranciers uit de eerste lijn, andere (para)medische beroepsorganisaties, huisartsen en specialisten, -en ketenzorg organisaties. Het koppelen van deze digitale systemen is daarin de ultieme stip op de horizon. 

Verschillende overheidsinstanties zoals Equalis, Nictiz en Nivel zijn in dit proces belangrijke partners. De tijd is er rijp voor, iedereen in de zorg wil minder administratieve last en meer inzicht in effectiviteit van handelen!


Heb je een specifiek doel dat je wilt bereiken?

Mijn doel is bovenstaande te realiseren! Dat kan ik niet alleen daar heb ik ook de kennis en kunde van diëtisten “uit het veld” bij nodig. Ik zal daarom samen met de NVD en met diverse diëtisten gaan samenwerken. Samen staan we sterk!

Wanneer ben je tevreden?

Ik ben tevreden als bovenstaande lukt, diëtisten tevreden zijn, de diëtetiek zijn effectiviteit kan tonen en daarmee steeds meer zichtbaar en gewaardeerd wordt!  Voor mij is dan de (diëtistische) cirkel rond.  

Naast haar werk voor de NVD, werkt José ook als NLP coach/diëtist en is ze eigenaar van TiebieCoaching bij eetstoornissen in West-Friesland.

Heb je vragen voor José over bovenstaande of briljante ideeën/aanvullingen? Mail haar dan gerust op jtiebie@nvdietist.nl

Van harte welkom José, fijn dat je er bent!