Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDiëtisten en cliënten met diabetes type 2 gezocht voor onderzoek naar kwaliteitsindicatoren
Nog 5 diëtisten en 5 cliënten nodig

Diëtisten en cliënten met diabetes type 2 gezocht voor onderzoek naar kwaliteitsindicatoren

Dinsdag 7 februari 2023Afbeelding Diëtisten en cliënten met diabetes type 2 gezocht voor onderzoek naar kwaliteitsindicatoren

Voor het onderzoek van de NVD naar kwaliteitsindicatoren in de diëtistenpraktijk zoeken wij nog ongeveer 5 diëtisten en 5 cliënten met diabetes type 2. Deze kwaliteitsindicatoren zullen de dieetbehandeling aantoonbaar en inzichtelijk kunnen maken, wat de positie van de diëtist bevordert.

Diëtisten voor testfase gezocht

Voor het onderzoek naar kwaliteitsindicatoren heeft al een ontwikkelfase plaatsgevonden. Momenteel worden er maximaal 3 tot 5 kwaliteitsindicatoren geprioriteerd. Begin maart zullen we starten met het uittesten van de geselecteerde kwaliteitsindicatoren in de praktijk. Deze testfase van 4 maanden zal van start gaan met een online startbijeenkomst in de avond, zodat iedereen weet hoe de testfase eruit zal komen te zien en wat hierin verwacht wordt. We vragen jullie voor de indicatoren gedurende vier maanden te registreren. Daarbij gaan we onderzoeken of de indicatoren werkbaar zijn in de praktijk, of dat er nog aanpassingen nodig zijn. Daarna zullen we de indicatoren definitief vaststellen en een implementatieplan opstellen.

Voor de deelname aan deze testfase:

  • Zie je wekelijks twee cliënten met diabetes type 2
  • Starten we met een online bijeenkomst van 1.5 uur
  • Ontvang je een vergoeding van 200 euro en accreditatiepunten

Cliënten met diabetes type 2 gezocht voor een (groeps)interview

Daarnaast zijn we voor dit onderzoek zijn we op zoek naar mensen met Diabetes Mellitus type 2 die hiervoor behandeld worden door een diëtist in de eerste of tweede lijn. We willen ze graag uitnodigen om deel te nemen aan een (groeps)interview over hun ervaringen bij de diëtist. Deelnemers krijgen als dank een vergoeding van €50. Heb jij cliënten met Diabetes Mellitus type 2 die hieraan mee willen doen? We zouden het erg waarderen als je hen een flyer via de e-mail verstuurt. Klik hier voor de flyer.


Bij interesse voor deelname of vragen kan je contact opnemen met Hannah Kimmel: hkimmel@nvdietist.nl.