Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNieuw akkoord cao ziekenhuizen – breng je stem uit!
Mogelijk ook loonsverhoging voor medewerkers VVT

Nieuw akkoord cao ziekenhuizen – breng je stem uit!

Woensdag 29 maart 2023Afbeelding Nieuw akkoord cao ziekenhuizen – breng je stem uit!

Naar aanleiding van de stakingsdag op 16 maart komt er een nieuwe cao ziekenhuizen. Helene van der Linden, belangenbehartiger Instellingen: ‘Als NVD feliciteren we onze leden met het bereiken van dit onderhandelingsresultaat’.

Op maandag 27 maart 2023 hebben FNV Zorg en Welzijn, FBZ, CNV Zorg en Welzijn en NU’91 een onderhandelingsresultaat bereikt met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. De nieuwe cao ziekenhuizen gaat in met terugwerkende kracht per 1 februari en heeft een looptijd van 2 jaar.

Breng je stem uit!

Werk je in een ziekenhuis? Dan kun je stemmen voor of tegen de nieuwe cao. Breng hier je stem uit.

Als NVD feliciteren we onze leden met het bereiken van dit onderhandelingsresultaat”

Helene van der Linden, NVD-belangenbehartiger Instellingen

Structurele loonsverhoging en betere reiskostenvergoeding

Medewerkers in ziekenhuizen (waaronder diëtisten) krijgen 5% structurele loonsverhoging per 1 maart. En per 1 december dit jaar komt daar nog eens 5% bovenop, met een bodem van €150 bruto per maand. Per 1 juni 2024 krijgen ziekenhuismedewerkers voor de derde keer 5% loonsverhoging, Verder wordt de reiskostenvergoeding verhoogd van €0,08 naar €0,16 per km.

Generatiebeleid

Voor medewerkers die binnen 5 jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, geldt er een generatiebeleid van 80-90-100. Dit houdt in dat ze 100% pensioen opbouwen, 90% betaald krijgen en 80% werken. Deze regeling geldt ook voor parttimers met een dienstverband van minimaal 18 uur.

Download hier het volledige onderhandelingsresultaat met alle veranderingen in de nieuwe cao.

Ook loonsverhoging cao VVT?

Naast de ziekenhuizen komt er mogelijk ook loonsverhoging voor medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg.

De algemene ledenvergadering van branchevereniging ActiZ heeft maandag 27 maart namelijk akkoord gegeven om de lopende cao VVT open te breken. Dat betekent dat de werkgevers met de bonden gaan praten over een tussentijdse extra loonsverhoging van 10%. Deze loonsverhoging zou in moeten gaan per 1 november 2023 of uiterlijk per 1 januari 2024.

‘De medewerker moet op 1’, is het uitgangspunt. Zorgorganisaties hebben meer en meer moeite om te concurreren met commerciële organisaties voor zorgpersoneel op de krappe arbeidsmarkt.