Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackParamedici sturen brandbrief aan minister Kuipers
Indexatie dekt oplopende kosten niet

Paramedici sturen brandbrief aan minister Kuipers

Woensdag 11 januari 2023Afbeelding Paramedici sturen brandbrief aan minister Kuipers

De NVD heeft vandaag een brandbrief gestuurd naar minister Ernst Kuipers van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

De brief is opgesteld samen met de andere paramedische beroepsverenigingen. Deze werken samen onder PPN (Paramedisch Platform Nederland).

Oplopende kosten

We vragen gezamenlijk aandacht voor de oplopende vaste kosten voor paramedische praktijken. Energie, huur en ICT laten forse verhogingen zien tot wel 14%. Tarieven zijn door de meeste zorgverzekeraars wel geïndexeerd dit jaar, maar die dekken de oplopende kosten bij lange na niet. Bovendien waren de tarieven de afgelopen jaren al nauwelijks geïndexeerd.

“Steeds meer zorg moet naar de eerste lijn worden gebracht en paramedici moeten helpen om de huisartsen te ontlasten. Maar dan moeten er wel genoeg praktijken zijn om dat te doen.”

Bianca Rootsaert, directeur NVD

De brief is hier te downloaden. We hebben de minister om een reactie gevraagd.

Samenwerkende beroepsverenigingen

De beroepsverenigingen aangesloten bij PPN zijn de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten), EN (Ergotherapie Nederland), NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten), NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie), OVN (Optometristen Vereniging Nederland) en VvOCM (Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck).