Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackEerstelijnsbijeenkomst regio Zuid: “diëtisten omarmen gekozen koers”
Schrijf je snel in voor bijeenkomst Noord of Midden

Eerstelijnsbijeenkomst regio Zuid: “diëtisten omarmen gekozen koers”

Vrijdag 3 november 2023Afbeelding Eerstelijnsbijeenkomst regio Zuid: “diëtisten omarmen gekozen koers”

Afgelopen dinsdagavond vond de eerste regiobijeenkomst van de Commissie Eerste Lijn (CEL) plaats in Eindhoven. Een kort verslag van Bart van Leeuwen, NVD-beleidsmedewerker Kwaliteit.

Tijdens de CEL-regiobijeenkomst duik je samen met Saskia Timmer en Bianca Rootsaert in de veranderingen die in de komende jaren op stapel staan.

Voorsorteren op digitalisering

Saskia vertelt je over de digitalisering binnen de zorg. Ze legt uit hoe we daar als NVD op voorsorteren, zodat de diëtist goed beslagen ten ijs komt. Hoe richt je zo’n systeem in, waar moet aan gedacht worden? Samen met het werkveld wordt nagedacht over de vraag hoe het in de toekomst handig voor ons kan werken.

Regionalisatie: we zoeken jou!

Bianca vertelt over regionalisatie en hoe het zorglandschap de komende jaren verandert onder invloed van partijen buiten de diëtetiek. Ze vertaalt de Visie op de diëtist in 2030 naar hoe dat straks in de praktijk moet gaan. De NVD is de landelijke gesprekspartner binnen de diëtetiek als het gaat om beleidszaken. En straks vindt een deel van de gesprekken ook in de regio plaats. Als NVD zoeken we nu al naar diëtisten die straks aan de juiste tafels kunnen plaatsnemen om de diëtist zo sterk mogelijk te vertegenwoordigen.

Bart van Leeuwen, NVD-beleidsmedewerker Kwaliteit:

“Tijdens de CEL-bijeenkomst komen werkveld en beleid samen om koers en visie bij de praktijk aan te laten sluiten. In deze bijeenkomsten voel je de inhoud van beleidsstukken landen bij de diëtisten die elke dag goede zorg leveren. Je ziet en hoort dat de diëtist in het werkveld de gekozen koers omarmt. De passie van onze leden voor hun werk maakt dat we samen verder komen. De leden van de NVD herkennen de Visie op de diëtist 2030 en er klinkt vertrouwen dat deze verwezenlijkt wordt de komende jaren. In het veld door onze leden, en bij de NVD aan de beleidstafels met onze partners in de zorg.”

Eerstelijnsbijeenkomsten regio Noord en Midden

Heb je de bijeenkomst gemist en wil je deze ook graag meemaken? Dan kun je nog meedoen in regio Noord en Midden. Klik op de links om je aan te melden.

  • Regio NoordWoensdagavond 8 November – 18.00 – 21.30 uur in Pesse
  • Regio MiddenWoensdagavond 22 November – 16.00 – 19.30 uur in Amersfoort