Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackWelkom bij de live webcast ‘De Diëtist in de hoofdrol’

Welkom bij de live webcast ‘De Diëtist in de hoofdrol’

Woensdag 30 maart 2022Afbeelding Welkom bij de live webcast ‘De Diëtist in de hoofdrol’

Leefstijl speelt een steeds belangrijkere rol in de samenleving en de zorg. Deze positieve ontwikkeling biedt kansen voor het vak en de rol van de diëtist. Daarover gaat het in de live webcast De Diëtist in de hoofdrol, waarbij wordt ingezoomd op persoonsgerichte voedingszorg en de rol van de diëtist in samenwerking met andere zorgprofessionals.

De live uitzending, op 16 mei om 20.00 uur, wordt geleid door journalist Dana Ploeger. Om te beginnen gaat ze in gesprek met Ira van der Plas, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en diëtist/leefstijlcoach Lisette Kuik over de rol van de diëtist in de toekomst, waarbij leefstijl een grote rol speelt.

Persoonsgerichte voedingszorg voor mensen met diabetes

Het gesprek met de diëtisten Mariëlle van Veen en Ismay Wiggers gaat over een uitdaging die veel vakgenoten bezighoudt: hoe maak je de vertaalslag van richtlijn naar persoonsgerichte voedingszorg. Om het concreet te maken richt de casuïstiek zich op mensen met diabetes in de eerste en tweede lijn. Tijdens dit gesprek wordt ook de geaccrediteerde gratis e-learning Persoonsgerichte voedingszorg voor mensen met diabetes gelanceerd.

Samenwerken in een netwerk

Tenslotte spreekt Ploeger met huisarts Diana Rietdijk en diëtist Patricia van Dijk over de organisatie van leefstijlzorg in lokale zorg & preventienetwerken. Hoe regel je optimale samenwerking en hoe manifesteer je je als diëtist dan wel leefstijlspecialist in zo’n netwerk en welke rol brengt dat met zich mee?

Accreditatie via ADAP

Voor de webcast is accreditatie aangevraagd via de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (ADAP). Deelname is gratis. De webcast is een samenwerking van NDF, de NVD Academy en Springer Healthcare en wordt mede mogelijk gemaakt door Abbott.

Datum en tijd: 16 mei, 20.00 – 21.30 uur
Aanmelden en deelnemen aan De diëtist in de hoofdrol