Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackParamedisch Platform NOU! uit de startblokken
Paramedici gaan regionaal samenwerken

Paramedisch Platform NOU! uit de startblokken

Maandag 5 september 2022Afbeelding Paramedisch Platform NOU! uit de startblokken

Meer dan 50 diëtisten, ergotherapeuten, podotherapeuten, logopedisten, oefentherapeuten en fysiotherapeuten waren woensdagavond 31 augustus aanwezig bij de aftrap van ‘Paramedisch Platform NOU!’

NOU! is de afkorting van de regio Noordelijke Maasvallei, Oss en Uden. De NOU-regio is één van de tien regio’s van het Programma Organisatiegraad Paramedische Zorg. Het is één van de eerste regio’s waar al een kernteam van start is gegaan. Samen met Robuust gaan de paramedici deze multidisciplinaire samenwerking vormgeven.

Noodzaak tot samenwerking in de regio

Bart Smit, bestuurder in de huisartsenzorg en oud fysiotherapeut, heeft veel ervaring met het regionaal organiseren van zorg. Hij nam de aanwezigen mee in de ontwikkelingen binnen het zorglandschap en de noodzaak om je als paramedici op regionaal niveau te organiseren. “Paramedici zitten niet aan tafel en daardoor missen jullie de boot”, zei Smit op het Platform. “Jullie moeten met een gezamenlijk verhaal komen over de kracht van jullie vak. Alleen zo word je als serieuze gesprekspartner gezien. Het is al lang wetenschappelijk bewezen dat jullie kwaliteit leveren, maar nu moeten jullie daar zelf nog echt voor gaan staan en dat naar buiten uitdragen”.

Ook als je de zorgakkoorden leest, kun je er niet meer om heen. De regio is de plek waar het gaat gebeuren en er is een paradigmashift te zien van ‘zorg en ziekte’ naar ‘gedrag en gezondheid’. “Paramedici hebben een essentiële rol als het gaat om preventie en dus de zorg van de toekomst”, licht Smit toe. “Een verhaal om als paramedici en als regio mee naar buiten te treden. Ga buiten de grenzen van je eigen praktijk kijken en zoek de samenwerking op”.

Volgende bijeenkomst op 22 september

22 september staat de volgende bijeenkomst gepland waar het Paramedisch Platform NOU! daadwerkelijk wordt opgericht. Ben je diëtist, ergotherapeut, huidtherapeut, podotherapeut, logopedist, oefentherapeut of fysiotherapeut in de regio Noordelijke Maasvallei, Oss en Uden? Kom dan op 22 september naar de bijeenkomst zodat ook jij bij kan dragen aan de stem van paramedici in de regio. Meld je hier aan.