Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDag van de Diëtist 2022 van start
Van het bestuur

Dag van de Diëtist 2022 van start

Maandag 19 september 2022Afbeelding Dag van de Diëtist 2022 van start

Beste diëtisten van Nederland, Beste collega’s,

Vandaag is het onze dag. Dag van de Diëtist 2022. Elke dag werken we aan de gezondheid en kwaliteit van leven van anderen. Dat doen we vanuit verschillende rollen, maar wat ons allen bindt is dat we snappen hoe belangrijk voeding is. Het is de basis van leven.

Het thema van de Dag van de Diëtist 2022 is samenwerken. Of dat nu is met je patiënt, je cliënt, met elkaar, de huisarts, tandarts, specialist, verpleegkundige of een andere zorg collega. Of je werkt samen met je manager, de kok of de beleidsmedewerker. We doen het de hele dag!

Dat wil niet zeggen dat samenwerken makkelijk is. Want wil de ander wat jij wil? Begrijpen we elkaars opdracht eigenlijk wel? En is het waarom duidelijk? Er zijn bibliotheken vol geschreven over samenwerking, maar er is geen recept voor succes.

In het nieuwe gezondheidsakkoord IZA staat samenwerken centraal. Binnen de zorg, maar ook tussen zorg en sociaal domein, met bedrijven en gemeenten. Het akkoord is gericht aan de hele samenleving en het moet er voor zorgen dat de zorgsector ontlast wordt en dat we meer gaan sturen op gezondheid. Hoe we dat met z’n allen gaan doen, dat is nog niet helemaal duidelijk. Maar dat het succes bepaald wordt door goed samenwerken, staat als een paal boven water.

Vandaag laten we zien aan elkaar en aan de wereld dat wij dat al heel goed doen, dat samenwerken. We hebben een streepje voor omdat in ons vak samenwerking al zo vanzelfsprekend is. Daarmee zijn we een uitgelezen samenwerkingspartner voor iedereen om ons heen de komende jaren. En dat voeding en voedingszorg belangrijk is begint steeds meer duidelijk te worden.

We wensen jullie een mooie dag toe en verheugen ons er op om elkaars verhalen te horen.

Hartelijke groet!

Bestuur NVD

Ira van der Plas

Elles de Bruin

Nienke Hulleman

Emilie Stassen

Jacqueline den Otter