Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) reageert op rapportage GLI
NVD stuurt brief aan vaste Kamercommissie

Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) reageert op rapportage GLI

Maandag 26 juni 2023Afbeelding Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) reageert op rapportage GLI

Medio juni verscheen een tussentijdse rapportage van resultaten en effecten van de landelijk ingevoerde Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Hierin beschrijft het RIVM het aantal deelnemers, de uitval en de gezondheidseffecten van de GLI.

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) formuleerde naar aanleiding van deze resultaten een inhoudelijke reactie en concrete aanbevelingen. Die hebben we ook hebben gedeeld met de vaste Kamercommissie van VWS.

We roepen onder andere op om de langetermijneffecten van de GLI goed te blijven monitoren. Daarbij willen we erop wijzen dat de onderzoekmethodiek aangescherpt zou moeten worden. Ook vinden we het belangrijk om te kijken naar de werkzame elementen van deze interventie. Verder vragen we de vaste Kamercommissie om specifiek aandacht te besteden aan de impact van voedingszorg en de rol van de diëtist. Diëtisten geven voedingszorg op maat en vormen een onmisbare – en vaak onderschatte – schakel in de behandeling van mensen met overgewicht en obesitas.