Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackHerziening dieetlijst belastingdienst 2022
‘Voeding is eiwitrijker geworden, dat zie je ook terug in de tabel’

Herziening dieetlijst belastingdienst 2022

Vrijdag 1 april 2022Afbeelding Herziening dieetlijst belastingdienst 2022

Het is weer de tijd voor het invullen van de belastingformulieren. Daar hoort ook de mogelijkheid tot (gedeeltelijke) teruggave van meerkosten voor diëten bij. Opvoerbare kosten zijn terug te vinden in de zogeheten dieetlijst van de belastingdienst. Voor 2022 is deze volledig herzien en daar kunnen de diëtisten van de NVD-commissie dieetkosten over meepraten.

Dat het maken van een nieuwe dieetlijst niet met een druk op de knop is gebeurd, weten de diëtisten Saskia Bennekom, Wendy Wiggeman en Ilse Vos. Vanuit de NVD-commissie Dieetkosten werkten ze het afgelopen jaar aan het up-to-date houden van het formulier dieetkosten van de belastingdienst. Eens in de vijf tot zes jaar vindt een grote herziening plaats.

Teruggave via inkomstenbelasting

Patiënten en cliënten kunnen de dieetlijst gebruiken om een teruggave bij de belastingdienst te vorderen als ze vanwege een aandoening of ziekte extra onkosten hebben gemaakt voor hun voeding. Een diëtist of arts moet het formulier ondertekenen waarmee de teruggave via de inkomstenbelastingaangifte van de patiënt of cliënt formeel is bewezen.

Ben je NVD-lid, lees dan het volledige artikel waarin Saskia en Wendy vertellen wat de belangrijkste veranderingen zijn in het nieuwe formulier dieetkosten, waar je op moet letten voor je patiënten en wat er allemaal bij komt kijken om zo’n dieetleest samen te stellen. Dat laatste is niet mis.

Auteurs