Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackWebinars, vergoedingen en bijeenkomsten: alles over het programma Organisatiegraad

Webinars, vergoedingen en bijeenkomsten: alles over het programma Organisatiegraad

Vrijdag 3 juni 2022Afbeelding Webinars, vergoedingen en bijeenkomsten: alles over het programma Organisatiegraad

Het Programma Organisatiegraad helpt beginnende en ervaren samenwerkingsverbanden met hun organisatie. Er gebeurt veel op dit gebied! We brengen je graag op de hoogte van de bijeenkomsten die in verschillende regio’s zijn geweest, over trainingen voor bestuurders van samenwerkingsverbanden en hoe je een vergoeding van notariskosten kunt krijgen.

Dialoogsessies

De eerste resultaten van de dialoogsessies hebben we eerder met je gedeeld. Dialoogsessies zijn voor alle eerstelijns paramedici en afgevaardigden van bestaande paramedische samenwerkingsverbanden/netwerken uit de regio van de beroepsgroepen: logopedie, oefentherapie, ergotherapie, fysiotherapie, diëtetiek en huidtherapie. Neem deel en maak kennis met anderen in jouw regio! Veel diëtisten zijn al betrokken, maar nog lang niet iedereen.

Was er voor jouw regio al een dialoogsessie? Heb je iets gemist?. Op het platform Samen sterk in de regio vind je, in de regio-groepen, de presentatie en resultaten. Nog niet deelgenomen? Meld je aan bij Organisatiegraad.nl Na de zomer, in september, komen er nieuwe dialoogsessies in nieuwe regio’s. De keuze voor de regio’s en datums worden binnenkort bekend.

Binnenkort beschikbaar: trainingen voor bestuurders van samenwerkingsverbanden

Het besturen van een samenwerkingsverband vereist heel andere kwaliteiten dan het behandelen van patiënten. Hoe betrek je bijvoorbeeld nu en op de langere termijn je achterban? Stuur je op projecten? Maak je die begroting?

Het Programma Organisatiegraad helpt besturen van samenwerkingsverbanden graag op weg. En daarom organiseren zij binnenkort nieuwe trainingen en webinars voor deelnemers aan het programma. Centraal staan de specifieke vaardigheden die je als bestuurder van een samenwerkingsverband nodig hebt, bijvoorbeeld: bestuurlijke vaardigheden, communicatie, samenwerken en veranderen of financieel management. Bekijk de korte introductie van de webinars alvast.  

Vergoeding notariskosten

Sinds 1 mei 2022 kunnen regio’s die deelnemen aan het programma Organisatiegraad gemaakte notariskosten vergoed krijgen. Want wanneer de samenwerking serieuzere vormen gaat aannemen, is het goed om het één en ander officieel vast te laten leggen bij een notaris. Denk daarbij aan het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst, statuten of andere officiële documenten. De kosten die hiermee gemoeid zijn, worden voor de geselecteerde regio’s binnen het Programma Organisatiegraad vergoed. De informatie over de vergoeding vind je hier op het platform.

‘Als we met z’n allen laten zien dat samenwerken effect heeft, dan laten we meteen zien wat de voordelen zijn.’

Anne van Dam is, naast ergotherapeut en praktijkeigenaar, een van de acht bestuursleden van samenwerkingsverband PPN Meierijstad. Het samenwerkingsverband begon met een klein groepje en nu staat PPN Meierijstad! Met een diëtist, fysiotherapeut, oefentherapeuten, een logopedist, twee ergotherapeuten en een huidtherapeut. Anne vertelt over de hulp die ze kregen, hoe het is om samen te werken met enthousiastelingen en ze geeft tips. Lees het hele artikel op het platform Samen sterk in de regio.

Platform Samen sterk in de regio

Heb je je al aangemeld voor het Platform Samen sterk in de regio? Doe dat meteen! Dan mis je geen informatie die voor jouw samenwerkingsverband relevant is en kun je, net als PPN meierijstad, ook zelf kennis delen.

NVD en het project Organisatiegraad

De PPN is partner van het project Organisatiegraad; de NVD participeert in de PPN waarin zij de diëtist representeert en mede verantwoordelijk is voor de uitvoering.