Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNetwerken en commissies geven waardevolle input op concept ‘Verdieping binnen de diëtetiek’

Netwerken en commissies geven waardevolle input op concept ‘Verdieping binnen de diëtetiek’

Dinsdag 9 november 2021Afbeelding Netwerken en commissies geven waardevolle input op concept ‘Verdieping binnen de diëtetiek’

De reacties van de verschillende NVD netwerken, de commissie eerste lijn (CEL) en diëtetiek in de kliniek (DIEK) op hoe specifieke deskundigheid en specialisatie binnen de diëtetiek kan worden georganiseerd, leverde waardevolle input op. Hieronder tref je een korte samenvatting aan van de input op het concept document ‘Verdieping binnen de diëtetiek: Beleidsnotitie & Handleiding specifieke deskundigheid en specialisatie’. Op de jaarlijkse NVD netwerkdag van 6 december a.s. gaan we samen met de netwerken verder in gesprek over dit onderwerp.

  • Biedt het document voldoende informatie om de vraag ‘Willen wij ons vakgebied als specifieke deskundigheid en/of als specialisatie gaan vastleggen?’ te beantwoorden, was de centrale vraag. Het antwoord hierop was ‘ja’, maar ook gaven netwerken aan nog geen keuze te kunnen maken tussen specifieke deskundigheid en/of specialisatie.
  • Wel of geen lid moeten zijn van het netwerk? Over dit item liepen de reacties uiteen. Dat komt ook omdat netwerken in doelstelling van elkaar verschillen.
  • Veel vragen gingen over de tijdsinvestering van de netwerken, bijvoorbeeld betreffende de registratie van netwerkleden, toetsing van criteria etc. Hiervoor dienen eerst de rollen en criteria van de netwerken in relatie met de NVD besproken te worden.
  • Binnen het KP is een specialistenregister alleen mogelijk bij ongeveer 75 diëtist-specialisten. Dat wordt als een obstakel ervaren.

We benadrukken nogmaals dat het geen eis (van buitenaf) is om met specifieke deskundigheid en/of specialisatie aan de slag te gaan. Met het document ‘Verdieping binnen de diëtetiek’ bouwt de NVD een infrastructuur op basis van verzoeken en vragen van de leden zelf. Hierdoor maken we het borgen van (extra) kennis van diëtisten mogelijk.

Voor vragen: Marlieke Visser – mvisser@nvdietist.nl