Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackAanvraag tegemoetkoming energiekosten
In 2023 kun je een tegemoetkoming energiekosten aanvragen

Aanvraag tegemoetkoming energiekosten

Donderdag 22 december 2022Afbeelding Aanvraag tegemoetkoming energiekosten

Voor het MKB is een tegemoetkoming van de energiekosten geregeld via de TEK: tegemoetkoming energiekosten. Praktijkhouders vallen hier ook onder.

Je moet aan voorwaarden voldoen om de tegemoetkoming te krijgen: minimaal 7% van de jaaromzet moet besteed zijn aan energiekosten. De subsidie is een compensatie van 50% van de energiekostenstijging boven de drempelprijs.

Wanneer kun je de TEK aanvragen?

Op dit moment kun je de tegemoetkoming nog niet aanvragen. Dat kan naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2023. Je kunt dan de tegemoetkoming aanvragen met terugwerkende kracht. Het gaat om de enerigekosten die je hebt gemaakt van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. 31 december 2023 is ook de einddatum waarop je de tegemoetkoming kunt aanvragen.

Onderhuurders

Voor de onderhuurders is gevraagd of zij ook van deze regeling gebruik mogen maken, indien er via de servicekosten aantoonbaar 7% van de omzet aan energie is betaald. Het antwoord hierop verwachten we in het eerste kwartaal van volgend jaar. Houdt onze berichtgeving in de gaten!

Meer informatie

Alle informatie over het aanvragen van de TEK vindt je op deze pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier kun je t.z.t. ook de aanvraag indienen.