Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackGezocht: diëtist met specialisme in oogziekten
Themadag voeding en leefstijl voor mitochondriale gezondheid

Gezocht: diëtist met specialisme in oogziekten

Dinsdag 11 juni 2024Afbeelding Gezocht: diëtist met specialisme in oogziekten

Ben jij diëtist en werk je met patiënten met erfelijke oogziekten? Dan zoeken we jou om een presentatie te geven op de themadag over voeding en leefstijl voor mitochondriale gezondheid.

De Belangenvereniging LOA/LHON ondersteunt haar leden bij de erfelijke oogziekte van Leber, die zorgt voor plotselinge ernstige slechtziendheid of zelfs blindheid door uitval van het centrale blikveld. Op 16 november organiseert de vereniging een themadag over voeding en leefstijl. De vereniging is op zoek naar een diëtist die een presentatie wil geven over dit onderwerp.

Specialisme in oogziekten

Het gaat om een diëtist die gespecialiseerd is in voeding en metabole gezondheid met een specifieke focus op het hoofd en de ogen. De specialist moet uitgebreide kennis hebben van de impact van voeding op de gezondheid van het oog en het brein, inclusief preventieve en therapeutische maatregelen.

Eventueel zijn algemene tips over mitochondriale gezondheid ook welkom. Voor de leden van de vereniging is het interessant om op dit gebied meer te weten te komen. Er is (nog) geen geneesmiddel voor de ziekte van Leber en dat is ook niet de verwachting van deze presentatie.

Verwachtingen

  • Voorbereidingstijd: Wij verwachten dat de diëtist zich goed voorbereidt met de meest recente wetenschappelijke inzichten en praktische adviezen die toepasbaar zijn op de doelgroep.
  • Duur van de presentatie: De presentatie zou idealiter ongeveer 30 minuten moeten duren, gevolgd door een Q&A-sessie van ongeveer 10 minuten.
  • Locatie: Bij voorkeur op 16 november a.s. Locatie in Maarn, omdat het leuk kan zijn om artsen en andere medici in het netwerk te ontmoeten. Indien dat echt niet lukt, is een remote sessie ook mogelijk.

Hoewel wij geen vergoeding bieden, wordt er voor lunch en diner gezorgd.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij de persoon die deze presentatie kan geven of heb je eerst nog een vraag? Stuur dan een mail naar John Suijker: johnsuijker@belangenverenigingloa.com