Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNTVD…What’s new?!

NTVD…What’s new?!

Vrijdag 28 januari 2022Afbeelding NTVD…What’s new?!

Zoals we al eerder meldden is het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek (online) opgenomen in de NVD-website www.NVDietist.nl. De eigen website NTVD.media is daarmee vervallen. Wat is er verder veranderd?

Onder het kopje ‘Kenniscentrum’ staan alle NTVD-artikelen online, zowel de in print gepubliceerde als (vanzelfsprekend!) de online only. Ook is hier het laatst verschenen NTVD in z’n geheel te vinden.

Onderaan de NVDiëtist-homepage navigeer je snel naar alle eerder verschenen tijdschriften van de afgelopen jaren. Ook vind je er – onder ‘Over het NTVD’ – meer informatie over onder andere zelf publiceren en abonnementen.

Nieuwe rubrieken

De alleen online verschenen artikelen zullen we voortaan in de gedrukte versie van het NTVD kort noemen in de nieuwe rubriek ‘Online only’. Ook de rubriek ‘Nieuw Nederlands onderzoek’ is nieuw. Hierin besteden we aandacht aan onderzoek uitgevoerd door Nederlandse diëtisten, waarvan de publicaties online via open access te vinden zijn. In deze rubriek bepreken we één artikel uitgebreid en verder noemen we enkele mooie publicaties.

Ook starten we een nieuwe ‘In Beeld’-serie, namelijk ‘Samenwerking in Beeld’, waar we – iets uitgebreider dan voorheen – zorgverleners aan het woord laten over hun samenwerking met diëtisten.

De rubriek Kort nieuws in het NTVD is vervallen. Voor snellere en actuelere communicatie plaatsen we de nieuwsberichten direct online op www.nvdietist.nl.

Tot slot werken we aan een vernieuwd NTVD-magazine, met een vormgeving die beter aansluit op de nieuwe huisstijl van de NVD. Daarover later meer…

Het nieuwe NTVD verschijnt 18 februari.

Laat van je horen!

Graag horen we jullie mening over de nieuwe rubrieken, of in het algemeen. Kijk ook op www.nvdietist.nl naar de richtlijnen voor het zelf schrijven van artikelen voor het NTVD. Want wij maken het tijdschrift voor jullie, maar jullie doen het werk! Breng je collega’s én de buitenwereld daarvan op de hoogte. Dus schroom niet om jouw ervaringen op papier of online te delen! We ontvangen graag jouw bijdrage: redactie@nvdietist.nl