Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackGratis opleiding hybride dieetbehandeling in de eerstelijnspraktijk
NVD Academy

Gratis opleiding hybride dieetbehandeling in de eerstelijnspraktijk

Woensdag 3 april 2024Afbeelding Gratis opleiding hybride dieetbehandeling in de eerstelijnspraktijk

Hybride dieetbehandeling gaat in de toekomst steeds belangrijker worden. Daarom biedt de NVD online trainingen aan over hybride dieetbehandeling in de eerstelijnspraktijk.

Wat is hybride dieetbehandeling? 

Hybride dieetbehandeling wil zeggen dat de diëtist het gebruik van vormen van digitale zorg opneemt in de manier waarop zij of hij patiënten begeleidt. Voorheen noemden we dit e-health. Denk hierbij aan het gebruik van beeldbellen en online vragenlijsten. Hybride wil niet zeggen dat je de patiënt alleen nog online ziet: de juiste zorg vindt plaats op de juiste plek. 

De opleiding 

De opleiding richt zich op het trainen van diëtisten om deze hybride aanpak effectief te gebruiken. Dit doen we door middel van online trainingen. De opleiding omvat vier lesblokken en twee coaching sessies, waarbij verschillende aspecten van hybride dieetbehandeling worden behandeld, zoals online aanmelding, communicatie, vragenlijsten, educatie en thuisregistratie. Na voltooiing van de opleiding ben je in staat om hybride dieetbehandeling toe te passen in jouw praktijk, met aandacht voor de behoeften van individuele patiënten. 

Opleidingsdata en tijden 

In september starten verschillende opleidingen voor Intramed en Evry gebruikers. Bekijk alle startdata in de NVD Academy.

De training motiveerde mij om weer te starten met het aanbieden van beeldbelconsulten. De eerste beeldbelconsulten zitten erop en waren zinvolle afspraken zowel voor mij als mijn cliënten.

Nanda Onverwagt – Diëtist bij Diëtistenpraktijk HRC

Praktisch 

De opleiding is online, de deelnemers krijgen hiervoor een Teams-link. Alle zes onderdelen zijn verplicht.  

De opleiding is voor de eerste 150 aanmeldingen gratis.  

Voor de opleiding wordt accreditatie aangevraagd. 

Voorwaarden voor deelname 

Om deel te kunnen nemen zijn er de volgende voorwaarden: 

  • Je bent lid van de NVD. 
  • Als je deelneemt doe je dit omdat je dit onderdeel van de werkwijze in je praktijk wil maken. Dat betekent ook dat we verwachten dat je de opgedane kennis al tijdens het leertraject gaat inzetten in je dieetbehandeling. Het streven is dat je dit bij minimaal 30 patiënten aanbiedt. Hiervoor hebben we tot 1 okt 2025 de tijd. Dus genoeg tijd om te leren en dit aan te bieden bij patiënten bij wie dit past.  
  • Als je deelneemt moet je een EPD-licentie voor deze functionaliteiten hebben.  Je moet zelf zorgen voor de juiste licentie.  
    Voor Intramed is dat een Intramed Compleet licentie. Onderdeel van de opleiding is dat je begeleid wordt bij de inrichting van deze extra opties.  
  • Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van de opleiding is de NVD genoodzaakt € 25,- administratiekosten in rekening te brengen.

Aanmelden 

Enthousiast geworden en wil je je aanmelden?

Vragen? Meer weten? Neem contact op via nvdacademy@nvdietist.nl