Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNieuwe Master Track Nutrition and Dietetics aan de Wageningen Universiteit start in september 2023
Primeur in Nederland!

Nieuwe Master Track Nutrition and Dietetics aan de Wageningen Universiteit start in september 2023

Woensdag 19 april 2023Afbeelding Nieuwe Master Track Nutrition and Dietetics aan de Wageningen Universiteit start in september 2023

Als diëtist is het van groot belang om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken binnen voeding en diëtetiek. Hoe zorg je ervoor dat je recente wetenschappelijke inzichten kunt vertalen en implementeren in je eigen beroepspraktijk en hoe kun jij je meerwaarde als diëtist aantonen?

De Master Track Nutrition and Dietetics aan Wageningen University & Research biedt diëtisten de kans om door te studeren op academisch niveau. Zo kun je innovatie en onderzoek op een effectieve manier ontwikkelen en implementeren, en daarmee zorg bieden of vormgeven op basis van de meest recente inzichten en nieuwe technieken. Met deze nieuwe Master Track Nutrition and Dietetics word je als academisch diëtist de expert die de praktijk en wetenschap samenbrengt.

Eerste master track Voeding en Diëtetiek in Nederland

Ondanks de vraag naar academische diëtisten, is er in Nederland, in tegenstelling tot andere (Europese) landen, geen mogelijkheid om een specifieke masteropleiding Voeding en Diëtetiek te volgen. Vanuit haar leerstoel Diëtetiek heeft prof. Marian de van der Schueren met haar groep in Wageningen het initiatief genomen een Master Track Voeding en Diëtetiek te starten. Deze is gepositioneerd binnen de biomedische master Nutrition and Health (specialisatie Nutritional Physiology and Health Status).

Academische diëtetiek

Deze Master Track biedt een unieke mix van academische diëtetiek, (patho)fysiologie en onderzoekmethoden ten behoeve van de diëtistenpraktijk. Het geeft diëtisten de mogelijkheid om skills verder te ontwikkelen en dieper in te gaan op de fysiologie en metabolisme gedurende de levensloop en rondom ziekten. Het behandelt de rol van voedingsstatus, dieet en leefstijl bij de preventie en behandeling van zowel veelvoorkomende als complexe ziektebeelden die dieetinterventies vereisen. Daarnaast leidt de Master Track je op om op gevorderd niveau zowel evidence-based als practice-based diëtetiek- en voedingsonderzoek te ontwerpen, uit te voeren, te interpreteren en vervolgens te implementeren in de praktijk.

Tweejarig voltijds programma

De Engelstalige Master Track Nutrition and Dietetics is een tweejarig voltijds programma. In het eerste jaar volg je diverse theoretische vakken en bereid je je voor op een toekomstige carrière door samen met studenten van andere (medische) opleidingen aan een casus of een opdracht uit de praktijk te werken. Het tweede jaar van het programma omvat een MSc-thesis en een MSc-stage, waarbij je de onderzoeksvaardigheden en kennis gaat toepassen in een gezondheidszorgomgeving, de industrie of op beleidsniveau.  Voor uitgebreide informatie over de vakken en het rooster verwijzen we naar de website van Wageningen University & Research.

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en ziekte. Met deze Master Track op zak ben jij helemaal klaar voor een mooie carrière als academisch diëtist”

Professor Marian de van der Schueren

Toelasting en aanmelding

Wil jij diëtetiek en wetenschap combineren in je toekomstige carrière? Dan is de Master Track Nutrition and Dietetics echt iets voor jou. De toelatingscriteria omvatten een afgeronde BSc Voeding en Diëtetiek met een gemiddelde van ?7.0 en een bewijs van Engelse taalvaardigheid. Meer informatie over de toelatingseisen en aanmeldingsprocedures voor de Master Track kun je vinden op de website. Heb je verdere vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het contactformulier. Deze Master Track opent de deur naar een reeks veelbelovende carrières als onderzoeker, docent, promovendus en/of als academische diëtist in de gezondheidszorg, de industrie of de overheid. De deadline voor aanmelding is 15 juni 2023. Voor meer informatie kun je de website bezoeken of contact opnemen met het team!