Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackJuridische ondersteuning nodig? FBZ kan je helpen!
Vakbond voor zorgprofessionals

Juridische ondersteuning nodig? FBZ kan je helpen!

Dinsdag 14 november 2023Afbeelding Juridische ondersteuning nodig? FBZ kan je helpen!

Hoeveel uur mag je overwerken? Sluit jouw arbeidsovereenkomst wel aan op de cao? Wat als je in een arbeidsconflict dreigt te komen? En wordt jouw functie wel juist gewaardeerd en beloond? Voor al dit soort vragen kun je terecht bij FBZ Rechtshulp. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is bij FBZ aangesloten. Daarmee heb jij jaarlijks recht op 10 uur gratis juridische ondersteuning.

Natuurlijk ga je er niet van uit, maar je kunt tijdens je loopbaan terechtkomen in een situatie waarin je wel wat juridische ondersteuning kunt gebruiken. Dan is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van FBZ Rechtshulp als je in dienstverband werkt onder een cao*. De juristen van FBZ kennen jouw arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander. Daardoor ben je verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Bij FBZ, de vakbond voor zorgprofessionals, zijn 27 beroepsverenigingen aangesloten, waaronder ook de NVD. Daardoor kun jij een beroep doen op FBZ Rechtshulp als het nodig is.

Waarvoor kun je FBZ Rechtshulp inschakelen?

  • Een check van arbeidsovereenkomst
  • Advies inwinnen bij vragen over functiewaardering (FWG)
  • Begeleiding bij een reorganisatie
  • Begeleiding bij ontslag
  • Ondersteuning bij het schrijven van bezwaarschriften
  • Ondersteuning bij hoorzittingen
  • Coaching op gesprekken met het management en P&O

Bekijk de leaflet en de factsheet FBZ Rechtshulp.

* FBZ verleent alleen individuele rechtshulp aan diëtisten in loondienst die werken bij een organisatie die onder een cao valt die FBZ mede namens de NVD aangaat met werkgevers in de zorg.