Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDiëtisten gezocht voor onderzoek ProMuscle
Voedings- en beweeginterventie voor ouderen

Diëtisten gezocht voor onderzoek ProMuscle

Vrijdag 28 oktober 2022Afbeelding Diëtisten gezocht voor onderzoek ProMuscle

Ben je diëtist in de regio van de Foodvalley? Dan kun je meedoen aan onderzoek naar ProMuscle, uitgevoerd door UMC Utrecht.

ProMuscle is een voedings- en beweeginterventie voor ouderen. De combinatie van spierkrachttraining en eiwitinname zorgt voor een toename in spierkracht en spiermassa en verbetert het fysiek functioneren van ouderen. ProMuscle is opgenomen als effectieve interventie in de database gezond leven van het RIVM.

PUMP-fit studie

Vanaf januari 2023 start de PUMP-fit studie. Het doel is om ProMuscle te implementeren in de dagelijkse praktijk van diëtisten en fysiotherapeuten. Zo kunnen hopelijk vele ouderen profiteren van het effect van ProMuscle.

Gratis scholing

Deelnemers krijgen de ProMuscle-scholing (t.w.v. €495,-) gratis aangeboden en worden geregistreerd als ProMuscle-aanbieder. Tijdens de studie worden professionals begeleid in de implementatie en wordt er gevraagd naar hun ervaringen.

Foodvalley

UMC Utrecht is voor de studie op zoek naar diëtisten en fysiotherapeuten werkzaam in de omgeving van de Foodvalley (Rhenen, Scherpenzeel, Nijkerk, Ede, Wageningen, Veenendaal, Barneveld en Renswoude), die ProMuscle ook willen implementeren in hun praktijk.

Ben je enthousiast? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op via pump@umcutrecht.nl of 0631118181

Zie ook de video over de PUMP-fit studie.