Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackTerugblik op symposium ‘Samen sterk in de regio’
Samenwerken zit in onze diëtistengenen!

Terugblik op symposium ‘Samen sterk in de regio’

Maandag 26 juni 2023Afbeelding Terugblik op symposium ‘Samen sterk in de regio’

Zaterdag 25 juni vond het symposium ‘Samen sterk in de regio’ plaats.

Het was een inspirerende congresdag met een goede sfeer. Als NVD vonden we het ontzettend leuk om zoveel diëtisten te zien op het symposium. Samenwerken zit in onze diëtistengenen! In de workshops kon je leren wat de basiselementen van samenwerking zijn. Ook kreeg je voorbeelden van ‘good practices’ in de regio.

Samenwerken betekent soms concessies doen

NVD-directeur Bianca Rootsaert sprak samen met haar paramedische collega’s de zaal toe: “Samenwerken geeft energie, maar het gaat ook om concessies doen. Je verliest wel eens wat. Tempo bijvoorbeeld, of je moet je ambitie bijstellen. Als de ander daar ook toe bereid is, dan ontstaat er iets moois”. Samenwerken gebeurt al veel, maar we gaan de volgende fase in. Daarin gaan we de samenwerkingsverbanden verder formaliseren.

Sterke eerste lijn nodig, meer werk voor de diëtist

De monodisciplinaire samenwerkingen die er al zijn, vormen stevige pijlers onder paramedische of eerstelijns multidisciplinaire samenwerking. Hierbij wordt mandaat op de juiste manier georganiseerd. Samen aanspreekpunt zijn voor huisartsen, apothekers, gemeente en het sociale domein hoort bij een sterke eerste lijn. Die moet namelijk steeds meer – en meer complexe – zorg opvangen uit de tweede en derde lijn. Voor de diëtist als paramedicus komt er steeds meer werk aan de komende jaren.

Samenwerking paramedische beroepsverenigingen

Het symposium wordt georganiseerd door het platform Organisatiegraad. Dit is een samenwerking van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, het Keurmerk Fysiotherapie, de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie, Ergotherapie Nederland, de Vereniging van Oefentherapeuten en de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Presentaties terugkijken

Wil je de presentaties van de verschillende sprekers nog eens terugkijken? Je kunt de presentaties en andere documenten vinden op de website Organisatiegraad.nl