Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackLancering e-learning “Ondervoeding: de vertaalslag naar de praktijk”

Lancering e-learning “Ondervoeding: de vertaalslag naar de praktijk”

Vrijdag 20 mei 2022Afbeelding Lancering e-learning “Ondervoeding: de vertaalslag naar de praktijk”

Om diëtisten te ondersteunen bij een systematische werkwijze rondom de behandeling van (risico op) ondervoeding hebben Nutricia Nederland B.V. en de Hanzehogeschool Groningen vanuit het FAITH research programma een e-learning ontwikkeld: “Ondervoeding: de vertaalslag naar de praktijk”.

De e-learning is samengesteld aan de hand van de multidisciplinaire Richtlijn Ondervoeding van het Kenniscentrum Ondervoeding en op basis van de meest recente literatuur. In deze e-learning komen verschillende onderwerpen van de Richtlijn Ondervoeding aan bod, waaronder: screening, diagnosestelling en de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen. Hierbij maakt de deelnemer kennis met de GLIM-criteria en hoe deze toegepast kunnen worden in de praktijk. Na afloop van de e-learning kan de deelnemer beoordelen hoe en wanneer multidisciplinaire samenwerking rondom ondervoede patiënten met complexe voedingsproblematiek in de praktijk is vorm te geven.

De e-learning begint met een aantal achtergrondvragen, waarna iedere module wordt afgesloten met aantal oefenvragen. Na het afronden van de e-learning volgt een toets, waarna een certificaat wordt uitgegeven. Accreditatie is aangevraagd.

Aanmelden voor de e-learning kan door te registeren bij Nutricia Academy