Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNieuw netwerk Facilitair Diëtisten voor Goede Voeding in de Zorg (GVZ)

Nieuw netwerk Facilitair Diëtisten voor Goede Voeding in de Zorg (GVZ)

Vrijdag 12 november 2021Afbeelding Nieuw netwerk Facilitair Diëtisten voor Goede Voeding in de Zorg (GVZ)

Er is een nieuw netwerk erkend door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), namelijk het netwerk van Facilitair Diëtisten voor Goede Voeding in de Zorg. Het netwerk richt zich op goede voeding voor patiënten, cliënten en bewoners van zorginstellingen. Vanuit het programma Goede Zorg Proef Je waarin ziekenhuizen werken aan een gezonder voedingsaanbod, gaven diëtisten het belang van dit netwerk aan. Diëtisten kunnen lid worden als ze werken bij of voor de facilitaire dienst in een zorginstelling.


De diëtist heeft een belangrijke en onmisbare rol in het realiseren van goede voeding in een zorginstelling. “Er zijn veel kansen en ontwikkelingen op dit gebied, maar ook voldoende uitdagingen waar je als diëtist mee te maken hebt” duidt Mirjam Holverda, diëtist in Ziekenhuis Gelderse Vallei en lid van het projectteam Goede Zorg Proef Je.

Er is onder diëtisten behoefte aan een netwerk om kennis en ervaringen te delen en dit samen op te pakken om daarmee de positie van de diëtist te versterken. Dit kwam naar voren in interviews van Goede Zorg Proef Je, een project van Alliantie Voeding in de Zorg die de transitie naar een gezonder voedingsaanbod in zorginstellingen ondersteunt. Alliantie Voeding onderschrijft het belang van dit netwerk, faciliteert de oprichting hiervan en is blij dat het netwerk erkend wordt door de NVD. De diëtist kan in een zorginstelling een belangrijke rol spelen in de kwaliteitsbewaking en monitoring van het voedingsbeleid, inclusief het gezonde aanbod.

Het netwerk heeft verder de ambitie om een kenniscentrum te worden en om de samenwerking met anderen actief te zoeken.

In de winter van 2021/2022 komt het netwerk voor het eerst bij elkaar. Heb je vragen over dit netwerk of heb je interesse om aan te sluiten? Neem dan contact op met Mirjam Holverda en Charlotte Koops via netwerkGVZ@gmail.com. Heb je al eerder aangegeven dat je interesse hebt, dan hoef je dat niet opnieuw aan te geven.