Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackKennisnetwerkmiddag bij de NVD
Een inspirerende dag met erkende en nieuwe kennisnetwerken

Kennisnetwerkmiddag bij de NVD

Vrijdag 17 november 2023Afbeelding Kennisnetwerkmiddag bij de NVD

Donderdag 9 november op het hoofdkantoor ontvingen wij bestuursleden van de door de NVD erkende kennisnetwerken én aspirant besturen van nieuw op te richten kennisnetwerken. De agenda stond in het teken van bijpraten over lopende zaken, specifieke deskundigheid, en de erkenning van de kennisnetwerken in de toekomst.

De middag werd afgetrapt met een voorstelronde van de ca. 20 deelnemers. Hierna hebben we als NVD gedeeld welke dossiers op het moment lopen, zoals de nieuwe kennisagenda diëtetiek die herschreven wordt, nieuwe richtlijnen die in verschillende fasen van ontwikkeling zijn, de herijking van de handreiking kwetsbare ouderen thuis waarbij de NVD is aangesloten om de positie van de diëtist te verstevigen, en nog veel meer.

Vervolgens doken we in specifieke deskundigheid, een belangrijk thema waar vier kennisnetwerken en de NVD samen zoeken naar hoe dit vorm moet gaan krijgen in 2024 en verder. Het gesprek hierover met de tot dusver nog niet geïnformeerde netwerken was positief. Zowel de NVD als de kennisnetwerken denken dat we een goede basis hebben om een pilot mee te gaan starten in het komende jaar.

Ten slotte hebben we gesproken met elkaar over de erkenning van kennisnetwerken in en na 2024. Hierbij stelden we elkaar vragen als: ‘Hoe ziet onze samenwerking er dan uit?’ We hebben een tijdlijn geschetst hoe we de samenwerking verder met elkaar gaan uitwerken. Als NVD kijken we terug op een constructieve bijeenkomst. En we kijken uit naar nog veel meer kennisnetwerkmiddagen om samen met de kennisnetwerken de positie van de diëtist in Nederland te blijven versterken.