Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackStart pilot specifieke deskundigheid
Voor obesitas, oncologie en kinderen

Start pilot specifieke deskundigheid

Maandag 22 april 2024Afbeelding Start pilot specifieke deskundigheid

Patiënten en zorgpartners vragen in bepaalde gevallen steeds luider om specifieke zorg en dus ook om specifieke diëtistische zorg. Vanaf deze maand starten we met een pilot specifieke deskundigheid voor obesitas, oncologie en kinderen. Daarmee doen we ervaring op en komen we tegemoet aan de wens van patiënten en zorgpartners, maar zeker ook aan de wens van diëtisten zelf.

De kennisnetwerken KDOO, LWDO en NKD hebben samen met de NVD een stapsgewijze aanpak uitgedacht, waarin we komend jaar met elkaar gaan leren of, en zo ja, welke waarde specifieke deskundigheid heeft voor de beroepsgroep.

Aanvraag en beoordeling

In 2023 heeft de projectgroep objectieve criteria opgesteld, waarlangs de specifieke deskundigheid aangevraagd kan worden. Diëtisten kunnen, met behulp van hun KP-portfolio, een aanvraag indienen. De aanvraag en portfolio worden beoordeeld door een onafhankelijke beoordelaar en tevens diëtist.

Deelnemen aan de pilot

Inschrijven voor de pilot kan tot en met 31 december 2024. Van deelnemende diëtisten wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan de evaluatie.

De informatie over deze criteria en het aanvraagproces, ontvangen diëtisten via het bestuur van de drie kennisnetwerken. Voor vragen over deze pilot kun je terecht bij de kennisnetwerken of via kwaliteit@nvdietist.nl.

Filmpje Talitha Meine Jansen

In dit korte filmpje geeft Talitha Meine Jansen, diëtist en bestuurslid van het NKD, uitleg over de pilot specifieke deskundigheid.