Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackBart van Leeuwen begonnen als NVD-beleidsmedewerker kwaliteit
Kennis, Kwaliteit, Onderzoek en Innovatie

Bart van Leeuwen begonnen als NVD-beleidsmedewerker kwaliteit

Woensdag 6 september 2023Afbeelding Bart van Leeuwen begonnen als NVD-beleidsmedewerker kwaliteit

Per 1 september hebben we er een nieuwe collega bij. We hebben Bart van Leeuwen gevraagd om zichzelf voor te stellen:

Wat heb gedaan voordat je bij de NVD kwam werken?

Tijdens de studie Voeding en Diëtetiek was ik actief in alle medezeggenschapslagen op de Haagse Hogeschool om mee te praten/besluiten over beleid en kwaliteit, ter verbetering van de opleiding en de organisatie van de Hogeschool. Dit werk vond ik toentertijd super om te doen. Na mijn studie ben ik (na een korte tijd buiten de diëtetiek) in de eerste lijn als diëtist aan de slag gegaan. Vervolgens heb ik in de tweede lijn voornamelijk gewerkt op de nefrologie. En daarna heb ik voor een ketenorganisatie in de eerste lijn gewerkt op meerdere locaties, waarbij ik hier en daar ook ben ingevallen in de geriatrie en revalidatie.

Wat is de aanleiding om voor de NVD te komen werken?

Als persoon ben ik al langere tijd geboeid door het verbeteren van de kwaliteit en het soepel laten doorlopen van bestaande processen en organisaties. Daarbij zet ik mij het liefste in voor het algemeen belang. Ik ben zelf ook al jaren overtuigd van de visie die de NVD heeft geformuleerd in haar Visie op de Diëtetiek en de Diëtist in 2030 en het Meerjarenbeleidsplan 2022-2025. De diëtist die meer met preventie aan de slag gaat, die gaat samenwerken met andere (zorg)professionals, ons vakgebied nog verder professionaliseert, de diëtist die deelneemt aan onderzoeken; het zijn allemaal zaken die van groot belang gaan zijn de komende jaren. Ik ben heel blij dat ik daaraan mijn steentje mag bijdragen bij de NVD.

Wat ga je bij de NVD doen?

Ik ga aan de slag als Beleidsmedewerker Kwaliteit binnen team KKOI (Kennis, Kwaliteit, Onderzoek en Innovatie). Wat ik dan precies doe? Denk hierbij aan projecten rondom het beroepsprofiel, kwaliteitsbeleid, richtlijnontwikkeling, en samenwerken met bijvoorbeeld diëtistische kennisnetwerken, multidisciplinaire kennisnetwerken, de opleidingsinstituten en het Kwaliteitsregister Paramedici.

Als NVD zijn we dankbaar dat Bart ons team komt versterken. Hiermee kunnen we jullie als diëtisten nog beter op de kaart zetten. We wensen Bart veel succes de komende tijd!