Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackEerstelijnsdiëtisten gezocht voor interviews binnen het onderzoek ‘Dietetics, building the future’
Welke componenten zorgen voor succesvolle behandeling?

Eerstelijnsdiëtisten gezocht voor interviews binnen het onderzoek ‘Dietetics, building the future’

Maandag 3 oktober 2022Afbeelding Eerstelijnsdiëtisten gezocht voor interviews binnen het onderzoek ‘Dietetics, building the future’

Het landelijke onderzoeksproject ‘Dietetics, building the future’ loopt nu bijna een jaar. In dit onderzoek wordt onderzocht welke componenten van het diëtistisch consult zorgen voor een succesvolle behandeling. Wat werkt? Bij wie? Onder welke omstandigheden? Waarom werkt het? Dat zijn vragen die de onderzoekers verder willen bespreken in interviews met diëtisten en cliënten met obesitas.

dietetics building the future

Wat is het doel van het onderzoek?

Het uiteindelijke doel van het project is om samen met diëtisten en cliënten een toolbox te creëren die diëtisten kunnen inzetten tijdens de dieetbehandeling. Deze toolbox zal zich richten op een gepersonaliseerde behandeling door verschillende behandelelementen te combineren, afgestemd op de individuele situatie en behoeften van de cliënt.

Wat houdt meedoen in? 

Het interview zal ongeveer een uur duren. We zullen de interviews plannen vanaf november 2022. Bij het plannen van het interview houden we rekening met uw agenda. De interviews kunnen plaatsvinden bij u in de praktijk, op een plaats bij u in de buurt of online. Van de interviews zal een geluidsopname worden gemaakt om de gesprekken te kunnen analyseren. Alles wat er wordt besproken in het interview is vertrouwelijk. De resultaten van het onderzoek kunnen niet worden herleid naar de mensen die mee hebben gedaan aan het interview.

Meedoen aan het onderzoek?

Meld u aan via deze link of bezoek de LinkedIn pagina van Dietetics, building the future voor meer informatie. Na het invullen van het aanmeldformulier proberen we zo snel mogelijk contact met u op te nemen via e-mail of telefoon. Voor vragen kunt u ook zelf contact opnemen door een e-mail te sturen naar: dieteticsbuildingthefuture@wur.nl

Wat levert het op? 

Door mee te doen levert u een waardevolle bijdrage aan het optimaliseren van de dieetbehandeling van cliënten met obesitas. Daarnaast kunt u uw bijdrage aan het onderzoek opgeven voor het Kwaliteitsregister Paramedici voor 2 punten. Tenslotte ontvangt u een waardebon ter waarde van €50,- als dank voor uw tijd en moeite.

Wie zijn de onderzoekers?

Het interview wordt uitgevoerd door Rebecca Otte en Annemieke van de Riet, beiden onderzoekers (promovendi) aan de Wageningen University & Research (WUR). Daarnaast zijn een aantal studenten van de verschillende opleidingen Voeding en Diëtetiek en/of opleiding Voeding en Gezondheid (WUR) betrokken bij het onderzoek. 

Over Rebecca

In 2013 ben ik gestart met de bachelor Voeding en Gezondheid in Wageningen, omdat ik geïnteresseerd was in het effect van voeding op de gezondheid van mensen op verschillende niveaus; van celniveau tot populatieniveau. Na mijn bachelor heb ik de master Nutrition and Health met de specialisatie ‘Food digestion and Health’ afgerond en heb ik als docent gewerkt bij de Wageningen Universiteit. Sinds 2021 werk ik als promovenda bij het lectoraat Voeding, Leefstijl en Diëtetiek bij de HAN en volg ik mijn promotietraject aan de WUR. Ik vind het binnen het project ‘Dietetics, building the future’ een interessante uitdaging om samen met diëtisten én patiënten na te denken over hoe effectiviteit van de diëtistische behandeling verder verbeterd kan worden.

Over Annemieke

Sinds mijn jeugd heb ik een interesse voor voeding, gezondheid en internationale ontwikkeling. Ik heb de bachelor Voeding en Diëtetiek (Hanzehogeschool Groningen) gevolgd en vervolgens een master Gezondheidswetenschappen (Vrije Universiteit Amsterdam) en de ‘advanced master’ Internationale Ontwikkeling (Radboud Universiteit). Na mijn master heb ik twee jaar gewerkt als diëtist in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp, waar mijn liefde voor het vak diëtetiek verder is versterkt. Daarna heb ik bij verschillende organisaties gewerkt gericht op internationale ontwikkeling en voeding en gezondheid. Terugkijkend op mijn loopbaan tot nu toe, haalde ik het meeste plezier uit het doen van onderzoek als masterstudent en mijn werk als diëtist. Dat ik dit promotieonderzoek mag uitvoeren voelt dan ook erg passend en leuk! Ik heb veel zin om met dit onderzoek te werken aan de doorontwikkeling van het vakgebied diëtetiek.