Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackNVD feliciteert diëtisten met hoge score op Zorgkaart Nederland
Gemiddelde score: 9,3

NVD feliciteert diëtisten met hoge score op Zorgkaart Nederland

Dinsdag 14 november 2023Afbeelding NVD feliciteert diëtisten met hoge score op Zorgkaart Nederland

Diëtisten zijn goed bezig. Sinds 2020 is het aantal waarderingen voor diëtisten verdubbeld. De invoering van de PREM Paramedie 3.0 in combinatie met geverifieerd meten heeft deze sector echt een boost gegeven.

Gemiddelde score: 9,3

Dat blijkt uit cijfers van Zorgkaart Nederland. De diëtetiek krijgt van cliënten maar liefst een 9,3 gemiddeld. Het gemiddelde cijfer wordt samengesteld uit de cijfers voor verschillende onderdelen.

Zorgkaart Nederland

Waarderingen per provincie

De rapportcijfers zijn in alle provincies hoog. In Groningen en Zeeland zijn ze met een 8,9 het laagst. Als is een 8,9 natuurlijk nog steeds een mooie score.

Kansen voor diëtisten

Het aandeel van waarderingen van diëtisten en praktijken binnen de totale paramedie is nog bescheiden en is nu 5% van het totale aantal waarderingen. Hier liggen dus kansen voor diëtisten. Wij kunnen een nog stevigere plek innemen binnen de paramedie.

Mooie complimenten 

In de waarderingen voor de best scorende praktijken valt een aantal dingen op. Tevreden cliënten noemen deze onderwerpen vaak in de toelichting: 

  • Persoonlijke aanpak
  • Goed luisteren
  • Serieus genomen worden
  • Haalbare adviezen op maat
  • Positief over de resultaten

We zijn zeer tevreden over de hoge waardering die cliënten hebben voor de diëtist. Dit laat zien dat we ons belangrijke werk goed doen!