Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackDikker dan ooit!

Dikker dan ooit!

Vrijdag 6 mei 2022Afbeelding Dikker dan ooit!

13 mei wordt iedereen wakker met een hardere knal dan anders. Want dan valt het NTVD op de mat… de dikste editie ooit!

In maar liefst 56 pagina’s brengen we jullie op de hoogte van het laatste nieuws, uiterst grondige standen van zaken en de meest opzienbarende achtergronden. Gelardeerd met beproefde en nieuwe producten en diensten in de advertenties.

Algoritme en zorgtechnologie

Hans Kraak opent dit NTVD met de column waarin hij zijn licht laat schijnen over de Nutri-Score en  bijbehorend algoritme. Sonja van Oers vertelt over de mogelijkheden én onontkoombaarheid van zorgtechnologie; enkele van haar HAN-studenten illustreren dat met leuke voorbeelden. Bea Koet gaat uitgebreid in op lipoedeem: wat is het wat, betekent het voor een cliënt wat kun je er als diëtist aan doen? 

Verdriet en complimenten

Aan de hand van onderzoek én ervaringen bespreken we de psychosociale problemen rondom eten bij kanker en de boosheid en verdriet die daarmee gepaard gaan; we geven een overzicht van interessant onderzoek door Nederlandse diëtisten en voedingswetenschappers én we laten een fysiotherapeut aan het woord, die vol of is over onze beroepsgroep en ons een hart onder de riem steekt.

Goed of beter?

Verder hebben we hebben een prachtig wetenschappelijk katern over wat digitale voedingscoach Liz kan betekenen voor kwetsbare ouderen. Aanvullend toont onderzoek ConsuBETER hoe goed of slecht ouderen het daadwerkelijk doen met hun voeding.

Print en online

Tot slot tonen we een korte selectie van wat we de laatste tijd online geplaatst hebben. Want dat gaat intussen in een gestaag tempo ook gewoon door.

Laat je straks verrassen en informeren door dit mooie ‘volle’ NTVD en houd ons op de hoogte van jouw ervaringen. En denk ook eens na over een mogelijke eigen bijdrage aan ons vakblad.

We wensen je veel leesplezier!