Ga door naar hoofdcontent
misc/arrow-dots-black Nieuwsmisc/arrow-dots-blackMeld je aan voor het VoedingNL-congres!
Revalidatie en prehabilitatie

Meld je aan voor het VoedingNL-congres!

Vrijdag 31 maart 2023Afbeelding Meld je aan voor het VoedingNL-congres!

Sinds 2010 organiseren vijf toonaangevende organisaties van voedingsprofessionals jaarlijks het congres VoedingNL. In 2023 is het thema Revalidatie en prehabilitatie: goed gevoed! Het besteedt aandacht aan wetenschap over onderwerpen die nog niet geheel uitgekristalliseerd zijn, maar veelbelovend zijn in de nabije toekomst. Prikkelend, vernieuwend en met oog voor de nieuwste inzichten: dat is het VoedingNL congres!

Daarnaast biedt het een platform voor nieuw onderzoek in bredere zin, in de vorm van posters en een posterpitch. Dit jaar wordt de posterpitch met bijbehorende winnaar uitgesplitst in wetenschapsposters en praktijkposters. Het congres vindt plaats op 7 juni 2023 in Ede.

Programma VoedingNL

  • Welkom door dagvoorzitter dr.ir. Renate Winkels, Associate Professor Nutrition and Disease, Wageningen University & Research
  • Voeding in de medische revalidatie en prehabilitatie
    dr.ir. Renate Winkels
  • Neurogene darmstoornissen bij mensen met een dwarslaesie
    drs. Willemijn Faber, revalidatiearts Heliomare en promovendus Wageningen University & Research
  • Revalidatie en reuma
    dr. Wendy Walrabenstein, diëtist, promovendus bij het Amsterdam UMC en onderzoeker bij Reade, centrum voor revalidatie & reumatologie
  • Prehabilitatie | Leidraad prehabilitatie NVD
    Cathrin van Erven, diëtist Maxima Medisch Centrum en dr. José Breedveld-Peters, Diet and Cancer Consultancy
  • XtraFit
    dr. Tjarda van Heek, oncologisch chirurg Gelderse Vallei, Ede en Eva Valgaeren, diëtist Gelderse Vallei, Ede en praktijkonderzoeker Alliantie Voeding in de Zorg
  • Prehabilitatie bij HPB chirurgie
    Ellen Jellema-Betten, verpleegkundig specialist Hepato-Pancreato-Biliaire Chirurgie en Levertransplantatie, UMCG

Organisatoren

VoedingNL is een gezamenlijk initiatief van vijf organisaties op het gebied van voeding en gezondheid:

• Alliantie Voeding in de Zorg (AVZ), met dit jaar een speciale rol voor de werkgroep Voeding en Revalidatie.

• Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)

• Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV)

• Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)

• NVVL Network For Food Experts (NVVL)

Meer informatie en aanmelden

Op de website van VoedingNL vind je alle informatie en kun je je aanmelden. NVD-leden betalen €195, niet-leden €260.